Søk i denne bloggen

søndag 2. mai 2010

Bok: "Havfruen"

Då var det slutt for denne gong. Eg har ei bok igjen, den nyaste som heiter "Fyrvokteren", men den er det ei evig lang venteliste på. Eg er litt stolt av meg sjølv, men på same tid kan eg ikkje forstå kvifor eg har unngått krimbøker. Det er jo ikkje akkurat skummelt! Camilla Läckbergs bøker er så enkle å lesa, og i går kveld leste eg sikkert 150-200 sider på rappen; var heilt umulig å legge na frå seg!


Handling i "Havfruen": Magnus Kjellner, lykkelig gift og far til to, forsvinner sporløst i Fjällbacka. Tre måneder senere blir han funnet myrdet, fastfrosset i isen. En av vennene hans, Christian Thydell, har fått anonyme trusselbrev i over ett år. Christian står foran sitt store gjennombrudd som forfatter, og på lanseringsfesten for romanen Havfruen får han en ny trussel. Han bryter sammen og viser brevene til Erica, som har hjulpet ham med manuskriptet. Christian vil ikke gå til politiet, men Erica smugler med seg et brev og viser det til Patrik. Hun er urolig for hva som kan skje. Patrik aner at det finnes en sammenheng mellom brevene og drapet på Magnus, og at sporene fører bakover i tiden.


Det er underlig kor mykje ein kan hata noge ein ikkje er vant med. I denne boka får du eit innblikk i korleis det kan vera for tenåringsguttar å møta noge dei ikkje har heima, og kor stor skade eit barn kan få av å ikkje bli tatt hånd om av barnevernet. Samtidig får du lesa meir om Patrik og Erica, og korleis dei taklar familielivet.
XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar