Søk i denne bloggen

mandag 26. april 2010

Bok: "Tyskerungen"

I ein historietime for nogen år si vart eg litt skremt. Me hadde om nazismen, og historielæreren satte på eit opptak av ein tale holdt av Adolf Hitler. Det var ikkje alt eg fekk med meg av det han sa, men det var måten han sa det på. Han nærmast skreik det ut, og virka fryktelig sint! Framleis er det folk rundt forbi i verda som meiner at det kan bare vera ein rase menneske i verda. Spesielt under eit avsnitt så tenkte eg på ungane i barnehagen. Ein ny politibetjent i Tanumshede er frå Chile, og ho var på samtale med ein person i det nynazistiske miljøet. Han var absolutt ikkje fornøyd med at han skulle snakka med ho, som hadde mørkt hår og mørke auge. Ungane i barnehagen kjem frå mange forskjellige land og kulturar, men alle er like mykje verdt!

Handlingen i "Tyskerungen": Hvorfor har Erica Falcks mor tatt vare på en tysk medalje fra andre verdenskrig? Erica finner medaljen i en gammel kiste på loftet sammen med morens dagbøker og en liten barnegenser med flekker av blod. Spørsmålet gjør henne urolig, og til slutt oppsøker hun en pensjonert historielærer som har spesialisert seg på nazismen, for å få vite mer. Men mannen svarer unnvikende og oppfører seg underlig. Ikke lenge etter blir han funnet død, drept av et kraftig slag mot hodet. Da Erica til slutt bestemmer seg for å lese dagbøkene, oppdager hun at moren kjente mannen og at de to en gang hadde felles venner. Kan hennes møte med historielæreren ha satt i gang et hendelsesforløp som førte til drap?


I TYSKERUNGEN er det Erica Falcks egne familiehemmeligheter som avsløres, samtidig som politiet på Tanumshede politistasjon må prøve å klare seg uten Ericas mann, Patrik Hedström, som har pappaperm.

XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar