Søk i denne bloggen

søndag 9. mai 2010

Bok: "Den digitale festning"

Forfatter: Dan Brown
Originaltittel: Digital Fortress
Utgitt: 1995
Denne utgåva: 2010
Oversetter: Peter A. Lorentzen
Format: Lydbok, lest av Erik Hivju, 14t5min
Forlag: Cappelen Damm
Frå: Biblioteket

Handlingen i Den digitale festning: NSAs uovervinnelige supercomputer TRANSLTR stilles overfor en mystisk kode den ikke klarer å knekke. Sjefskryptograf Susan Fletcher blir tilkalt. Det hun avdekker, sender sjokkbølger gjennom maktens korridorer. NSA blir holdt som gissel - ikke med våpen eller bomber, men en kode så genial at den vil lamme landets samlede etterretning dersom den slippes løs. Susan Fletcher fanges i et desperat kappløp som bringer leseren fra maktens hemmelige korridorer, via Tokyos skyskrapere, til Spanias mektige katedraler. Det er en kamp på liv og død - et avgjørende forsøk på å ødelegge en ugjennomtrengelig formel som truer verdens maktbalanse. Susan må kjempe alene, ikke bare for sitt land, men også for livet og mannen hun elsker.

Eg har høyrt ei bok på 130 kapittel, og eg forstår ikkje eit kvekk! Boka har ein heil del om NSA og data og blablabla ispedd litt romantikk mellom ein sjefskryptograf og ein universitetsprofessor. Så vidt eg har fått med meg går det føre seg på kun eit døgn, og då minne det meg litt om 24 med Jack Bauer. Boka blir ikkje repetert med det første, men kanskje ein dag når nokon forklarer meg handlinga.
Den digitale festning er rystende aktuell og spekket med etterretningshemmeligheter. Den bringer leseren dypt inn i den mektigste sikkerhetsorganisasjonen i verden - National Security Agency (NSA). NSA har operert med milliardbudsjetter og har vært ultrahemmelig og ukjent for de fleste før Dan Brown skrev om organisasjonen i denne boken.

XOXO

2 kommentarer:

  1. Altså, jeg trodde jeg forstod den da jeg leste denne (lenge siden) - men etter å ha lest innlegget ditt tar jeg det tilbake - ikke bare skjønte jeg lite - men jeg husker enda mindre og i hjernen min er det intet skille imellom denne og den som som foregikk på en isbre og hadde med liv i verdensrommet å gjøre (husker ikke engang hva den heter)

    - synes forøvrig det ser ut som du har fått med deg en god del :-)

    SvarSlett
  2. Hehe, eg har ikkje så veldig stor interesse for IT, så hadde det ikkje for romansen så hadde den kanskje ikkje blitt ferdig høyrt:p Måtet jo vita om dei fekk einaen til slutt:)

    SvarSlett