Søk i denne bloggen

torsdag 29. juli 2010

Bok: "Saras nøkkel"

Eg har lest ei heilt nydelige bok!!! Om andre verdskrig, jødeforfølgelse i Frankrike og korleis krigen framleis når oss!

Handling i "Saras nøkkel": Paris, 1942: Sara, en ti år gammel jødisk jente, gjemmer sin yngre bror i et skap like før familien arresteres av det franske politiet i den beryktede oppsamlingen av jøder som siden er blitt kjent som Vél d'Hiv. Hun låser skapdøren og legger nøkkelen i lommen, overbevist om at hun vil være tilbake om noen timer. Men timene blir døgn, og Saras desperasjon vokser ... Paris, 2002: I anledning sekstiårsmarkeringen for Vél d'Hiv blir Julia Jarmond bedt om å skrive en artikkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun undersøker saken, snubler hun over Saras fortiede familiehistorie. Julia føler seg tvunget til å skrive om jentas skjebne, og gjennom sine undersøkelser tvinges hun til å stille spørsmål om sitt eget liv.

Saras nøkkel er en gripende roman som tar opp tabuene og fornektelsen rundt en smertelig episode i Europas historie - en innsiktsfull fortelling om ansvar og samvittighet, om sorg og kjærlighet.

Viss du ikkje har lest denne boka, så vil eg på det aller sterkaste anbefala den! Eg glede meg allereie til Tatiana de Rosnays neste bok som kjem i september:)

XOXO

3 kommentarer:

 1. Etter den anmeldelsen må denne bare opp på leselisten min :)

  SvarSlett
 2. Har du noen gode eksempler på virkemidler fra Boka?

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har ikkje lest boka sidan dette innlegget vart publisert, så eg husker ikkje så kjempemykje frå den. Foreslår at du heller leser boka:-)

   Slett