Søk i denne bloggen

fredag 23. september 2011

Bok: "Arven"

Forfatter: Katherine Webb
Originaltittel: The Legacy
Utgitt: 2010
Denne utgåve: 2011
Oversetter: Jan Chr. Næss
Format: Innbundet
Forlag: Gyldendal
Frå: Biblioteket

Baksidetekst: En vinterdag like etter bestemorens død vender søstrene Erica og Beth Calcott tilbake til Storton Manor, det store og imponerende godset der de tilbragte idylliske somre som barn. Da Erica begynner å rydde i bestemorens eiendeler, blir hun overstrømmet av minner om barndommen og fetteren Henry, som forsvant sporløst fra godset mange år tidligere. I årevis har den mystiske forsvinningen kastet mørke skygger over familien. Erica bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde, slik at fortiden en gang for alle kan bli stedt til hvile og Beth kan finne ro. Men etter hvert trer en ukjent familiehistorie frem - en historie om en ung kvinne, med røtter i New Yorks sosietet og den amerikanske prærien ved århundreskiftet.

Tamara McKinley har gjort det, Kate Morton har gjort det og sikkert fleire andre, og nå er det Katherine Webb med si debutantbok. Det de har gjort er å skrive bøker med to historier som på ein eller anna måte har noko med kvarandre å gjera. I Arven fortel Webb om søstrene Calcott som arver mormors hus, Storton Manor, og må takle gamle spøkelser frå fortida. For kva skjedde eigentleg med søskenbarnet Henry? Døydde han eller vart han kidnappa? Erica finner ein koffert etter oldemor Caroline, men kven er barnet på biletet frå New York?

Denne boka kunne eg fint hatt i bokhylla, og kanskje blir den kjøpt ein dag. Eg liker skrivemåten og spesielt måten dei to parallelle historiane er fortalt, godt inndelt i kapitler (eg liker kapitler!).

I bloggosfæren fant eg omtale frå Cathrine, Lena og Knirk.

XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar