Søk i denne bloggen

mandag 21. november 2011

Bok: "Presidentens valg" (Vik & Stubø #3)

Forfatter: Anne Holt
Utgitt: 2006
Format: Lydbok, lest av Unn Vibeke Hol, ca 14t
Forlag: Piratforlaget
Frå: Biblioteket

Baksidetekst: Dette er fortellingen om hva som egentlig hendte de dramatiske dagene rundt 17. mai 2005. Løgner, fortielser og halvsannheter har effektivt hindret offentligheten i å forstå hvilke krefter som i noen skremmende maidager ikke bare var i ferd med å angripe USA innenfra, men også ramme et lite kongedømme i Europas utkant. Da den første kvinnelige amerikanske president satte bena på norsk jord for å feire grunnlovsdagen i landet slekten hennes en gang forlot, utløste hun hendelser som er hemmeligstemplet av både norske og amerikanske myndigheter helt frem til 2055. Da vil de fleste aktørene være døde, og fortellingen være interessant kun for forskere som knapt var født da alt skjedde.

Den 3. romanen i serien om Inger Johanne Vik og Yngvar Stubø er noko av det kjedeligaste eg har vore borti dette året. Eg trur knapt det fins noko meir kjedelig enn amerikansk presidentkidnapping på lydbok. Eg begriper ikkje kva Anne Holt tenkte då ho skreiv denne boka. Nå blir det Anne Holt-pause til over nyåret, eg orker ikkje meir akkurat nå.

XOXO

4 kommentarer:

  1. Denne boka har fått mykje negativ omtale, og det ser ikkje ut som du har blitt særleg begeistra. Eg har lese mange av Holt sine bøker, men kan visst trygt hoppe over Presidentens valg.Takk for klar tale :)

    SvarSlett
  2. Dette er den eneste boken jeg har lest av Anne Holt, den ligger på alle salgsbord, og inviterer definitivt ikke til å utforske mer av Holt for min del. Nei takk!

    SvarSlett
  3. Holt er heilt grei, men ho har sine bom-bøker, og denne er definitivt ei av dei. Holt-pause til over nyåret, ja takk!

    SvarSlett