Søk i denne bloggen

lørdag 3. mars 2012

Bok: "Drømmeløs" (Odd Singsaker #2)

Forfatter: Jørgen Brekke
Utgitt: 2012
Format: Innbundet
Forlag: Gyldendal
Frå: Biblioteket

Baksidetekst: I 1767 rømmer en fattig visesanger fra Stockholm etter å ha fornærmet datteren til en av byens mektige menn. Samme år finner den fordrukne og kranglete politimesteren Nils Bayer et nakent mannslik i fjæresteinene utenfor Trondheim. Vinteren 2011 blir en ung kvinne funnet drept på Kuhaugen i samme by. Drapsmannen har fjernet strupehodet til offeret, og en spilledåse med en ukjent melodi er plassert på kvinnens bryst. Så forsvinner en ungjente på seksten år fra sitt hjem, og etterforsker Odd Singsaker frykter at de bare har kort tid på seg før også hun blir et offer for mannen med spilledåsene. Forbrytelsene er adskilt i tid med nesten 250 år. Men én ting ser ut til å knytte sakene sammen: den spinkle melodien fra spilledåsen.

Då debutboka til Jørgen Brekke vart lest i mars-11, var eg over meg av begeistring. Ein ny forfatter, norsk til og med, og ein krim som ikkje foregår i Oslo. Nå er den vanskelige andreboka lest, og Brekke kan framleis sakene sine. Men problemet er at sidan sist har eg lest tre bøker av Johan Theorin, og han kan sakene litt betre.

Boka er omstendelig og bruker lang tid på å komme til poenget, og dei siste 20 sidene er absolutt best. Eg husker ikkje heilt den første boka, men eg trur det er meir politiarbeid og mindre privatliv for Odd Singsaker i denne boka, men små drypp innimellom kjem. Absolutt brukbar andrebok!

XOXO

4 kommentarer:

  1. Må jo lese den her ser jeg, skjer jo saker i Trondheim, hehe:)

    God helg!:)

    SvarSlett
  2. Den må også jeg lese. Har nettopp lest første boka :))

    SvarSlett