Søk i denne bloggen

torsdag 31. mai 2018

Leserefleksjonar #33 | Mai i bøker

Mai var: Den siste halvanna veka har vore VARM! Med temperaturer opp mot 30 grader så blir det fort mykje vatn både innvendig og utvendig, og den eine dagen haldt me ungane inne mellom 12 og 1330 og det skjer ikkje ofte. Eg er ikkje av dei som slenger meg i ein solstol når eg kjem heim, men eg får meir enn nok sol på jobb.

Elles har det vore ein meget god rojal månad for meg. Eg har sett både prinsebryllaup i Storbritannia, og 50-årsfeiring i Danmark, og prøver så godt eg kan å "undervise" mine kolleger i slektskap og gjesteliste. Festlig!

I mai har eg lest:

Eg har runda 100 bøker, og har skrudd opp Goodreads-utfordringa til 200 bøker. Dei siste dagane hr eg lest lite, men det frister så lite når det er så varmt. Når det er sagt leser eg masse for ungane på jobb, og ser fram til å ha større barn til hausten og muligens lese bøker med litt meir tekst enn det eg gjer nå.
  • Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund (ill.): Bukkene Bruse begynner på skolen OTS
  • Helen og Thomas Docherty: Nattaskogen OTS
  • Boris Pasternak: Doctor Zhivago 1001
  • Kent Haruf: Våre sjeler om natten 
  • Charles Dickens: Nicholas Nickleby OTS
  • Angela Levin: Harry - en biografi om prinsen
  • Mª Isabel Sánchez Vegara og Ana Albero (ill.): Coco Chanel
  • Mª Isabel Sánchez Vegara og Frau Isa (ill.): Marie Curie
  • Mª Isabel Sánchez Vegara og Mariadiamantes (ill.): Amelia Earhart
  • Lisbeth Kaiser og Marta Antelo (ill.): Rosa Parks
  • Sabahattin Ali: Madonna i pels OTS
  • Siri Hustvedt: Når du ser meg OTS
  • Gertrude Stein: Alice B. Toklas' selvbiografi 1001
I mai har eg kjøpt:

Eg har kjøpt eit par barnebøker på mai-salet hjå Norli, men elles prøver eg å leite på biblioteket først. Ulikt mange andre eg kjenner så går eg først innom biblioteket før eg eventuelt går i bokhandelen. Akkurat nå har eg sju bøker heime frå biblioteket, og fire barnebøker på jobb som er biblioteket sine. 

Månadens store leseoppleving:

Eg har eit av-og-på-forhold til Siri Hustvedt, men det hindrer meg ikkje i å kjøpe bøkene hennar. Når du ser meg vart plukka tilfeldig ut av bokhylla førre veke, og vart ei meget god leseoppleving. Anmeldelsen ligger ute!

I juni skal eg:

Nå på søndag skal eg på familietur med mor sin familie. Ho har ikkje mindre enn 12 (!) søsken, så det blir fort 90 stk som samles. Kjempegøy! Elles skal eg muligens på ein kollegafest, også skal eg lese dei to siste bøkene eg mangler til Golden Booker shortlist.

Kva har du lest og opplevd i mai?

XOXO

2 kommentarer:

  1. Fulgte ikke med på verken prinsebryllup eller 50 års dag,men fint at andre har vett til å gjøre det. Du har nå fått lest litt og jeg har kun lest Madonna i pels av "dine" og synd den ikke falt helt i smak hos deg.

    Hustvedt har jeg lest en bok av og har et par liggende så mulig jeg plukker frem en snart. Du er flink til å lese ut av det du har i hyllen, der må jeg skjerpe meg for bøker på vent bare vokser og vokser her hos meg og nærmer meg snart 900 bøker jeg ikke har lest. Noen år med lesing uten en eneste ny bok hadde vel kanskje vært på sin plass.

    Golden booker skal jeg ta for meg også, lese de to jeg har på norsk først og få tak i Den engelske pasienten så får jeg se deretter.

    Høres veldig kjekt ut med familietur og så mange som dere er, helt herlig! :-)

    Ha en fin juni, Elida :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg hadde fått umiddelbar angst av å ha 900 uleste bøker i bokhyllene, men kvar sitt ;-)

      Slett