Søk i denne bloggen

lørdag 25. desember 2010

Nytt i Disney-hylla (8)Julaften har kommet og gått, og med det Disney-filmar under juletreet. Heile 4 stk!!!

Disneys 31. klassiker heiter Aladdin og kom ut i 1992. Den handler om fattigguten Aladdin som kler seg ut som prins Ali og sjarmerer prinsessa Jasmin. Handlingen foregår i Agrabah og har ein av dei finaste sangane, nemlig "A Whole New World", som forøvrig fekk ein Oscar:)

Disneys 41. klassiker heiter Lilo & Stitch og kom ut i 2002. Den handler om Lilo og storesøstera Nani som uten forvarsel mister foreldrene i ei bilulykke. Lilo ønsker seg veldig ein hund, og får Stitch frå omplasseringa for løshunder. Problemet med hunden, som får namnet Stitch, er at den egentlig er eit produkt av forskning, og er litt - rar! Handlingen foregår på Hawaii, og har musikk inspirert av Elvis Presley.

Disneys 47. klassiker Bolt kom ut i 2008. Den handler om tv-stjerna som trur han har superkrefter, men som kjem ut i verden og då har han plutselig ikkje det. Bolt må redde mennesket sitt, og oppdager at det er ikkje så verst utan superkrefter.

Disneys 48. klassiker Prinsessen og frosken kom ut i 2009. Den handler om servitrisen Tiana som ønsker seg sin egen restaurant. I mellomtida jobber ho hardt og sparer penger. New Orleans får besøk av prins Naveen, han blir forvandla til ein frosk, og Tiana må kysse han som i eventyrene. Men plutselig er Tiana og ein frosk! Det morsomste med heile filmen var bestevenninna til Tiana, Charlotte!!!

XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar