Søk i denne bloggen

søndag 24. oktober 2010

Bok: "Kollektivt selvmord"

Arto Paasilinna er ein finurlig mann, for kven andre enn ham kan finne på å skrive om ei gruppe menneskje som bestemmer seg for å ta sjølvmord saman. I skrivande stund høyrer eg ferdig, og eg har humra fleire gonger gjennom opplesinga. Ivar Nørve er ein flott opplesar, og passer godt til å lesa Paasilinna:)

Handling i "Kollektivt selvmord": Denne elleville historien begynner en midtsommeraften da den mildt sagt deprimerte direktør Rellonen etter ytterligere en konkurs (den fjerde) er på vei inn i en låve for å skyte seg. Der oppdager han offiseren Kemppainen som allerede er i ferd med å feste repet sitt til en bjelke. De bestemmer seg for å utsette handlingen, og etter en lang nattlig diskusjon, med sprit og badstu, finner de en god løsning. De vil samle selvmordskandidatene rundt om i landet. Etter et stort seminar bestemmer en gruppe seg for å begå kollektivt selvmord, og dermed starter den vanvittige reisen i luksusbuss mot "dødsriket".

XOXO

2 kommentarer:

  1. I used Google translate to see what you wrote. A great story, isn't it? I loved it. I also read the book about the crying miller but liked that a lot less.

    Somehow, books about suicides can be very good fun - isn't that bad? I also loved A Long Way Down by Nick Hornby.

    SvarSlett
  2. Thank you for your comment. You are creative when you use Google Translate. I loved this story and the story about the hare:)

    I will check out Hornby's book:) Have a good day!

    SvarSlett