Søk i denne bloggen

mandag 15. november 2010

Bok: "Percy Jackson. Lyntyven." (Percy Jackson #1)

Det har tatt meg lang tid å komme til Percy Jackson. Mest fordi eg trudde bøkene var kjempekjedelige. Så var det nokon som samanlikna dei med Harry Potter, og eg begynte å lura på om eg hadde tatt feil. Percy Jackson vart lånt på biblioteket, og igår klarte eg ikkje å legga den frå meg:)
Percy Jackson er ikkje Harry Potter, og Harry Potter er ikkje Percy Jackson, men der fins likheter. Begge er ikkje klar over kven dei faktisk er i begynnelsen, dei slåss mot noko farlig (i forhold til Percy Jackson så har eg kun lest første bok, så det kjem eg tilbake til), dei har ein litt rar familiesituasjon når dei ikkje er på skulen (Galtvort og Halvblodsåsen) og begge blir venn med ein gutt og ei jente (Grover/Annabeth vs. Ron/Hermione).


Baksidetekst: Percy Jackson er i ferd med å bli utvist fra skolen...igjen. Men det er ikke det største problemet. I det siste har nemlig historieboken med mytologiske monstre og greske guder blitt litt for levende. Og ikke nok med det - han har ertet på seg noen av gudene! Et av Zevs' våpen har blitt stjålet, og Percy er hovedmistenkt.

XOXO

1 kommentar:

  1. Elsker serien også klarer ikke legge den fra meg 😃😃😃😃

    SvarSlett