Søk i denne bloggen

fredag 18. februar 2011

Bok: "Kirkegårdsboken"

Forfatter: Neil Gaiman
Originaltittel: The Graveyard Book
Utgitt: 2010 (2008)
Oversatt av: Stian Omland MNO
Illustrert av: Chris Riddell
Format: Innbundet
Forlag: Schibsted
Frå: Biblioteket

Baksidetekst: Nobody Owens, Bod blant venner, er en helt normal gutt - bortsett fra at han bor på en kirkegård. Han blir oppdratt av spøkelser, og lærer triks av de døde for å overleve. Men det er i landet til de levende at de virkelige farene lurer. Der bor nemlig Jack, mannen som allerede har tatt livet av Nobodys familie. Kirkegårdsboken er spøkelsesvarianten av Kiplings klassiske Jungelboken. Et kritikerrost, mørkt og humoristisk mesterver.

Mi meining: Første gong eg høyrte om denne boka var for 10 dager sidan. Då hadde min favorittbokblogg, Migrating Coconuts, lagt ut omtale av boka. Det er ikkje meir enn 3 dager sidan eg begynte på denne boka, men eg klarte ikkje å legge den frå meg. Boka begynner med eit mord, eit barn forsvinner og flytter inn på ein kirkegård! Resten av boka handler om mysteriet rundt dette barnet, korleis det er å bu på ein kirkegård, og kven er mannen som leiter etter Nobody? Boka var litt skummel, og illustrasjonene skremte meg, men eg likte denne boka. Den var lettlest, men med tanke på at det er ei barnebok så er det kanskje ikkje så rart;) Eg skal innrømme at eg skumma deler av den, men eg var så spent på om Nobody kom seg ut av kirkegården, om han konfronterte mannen som drepte familien hans og korleis det gjekk med Scarlett. God bok innimellom alle dei litt tyngre bøkene:)

XOXO

1 kommentar:

  1. Jeg synes denne boka var skikkelig dårlig! Jeg syntes den var kjedelig, og jeg ble liksom aldri kjent med Nobody. Dessuten var det en del av de fantasytingene jeg ikke skjønte. Men jeg leste den på engelsk, kan hende det hadde noe med saken å gjøre...

    SvarSlett