Søk i denne bloggen

fredag 29. april 2011

Bok: "Elvens datter"

Forfatter: Merice Briffa
Originaltittel: The River Maid
Utgitt: 2009, 2011
Oversetter: Torbjørn Lysebo Ekelund
Format: Innbundet
Forlag: Vega
Frå: Biblioteket

Baksidetekst: Elvens datter avslutter den dramatiske historien om den britiske gruvearbeiderfamilien Collins' håp om en bedre fremtid på et nytt kontinent. Året er 1855, og hjuldamperne gjør det mulig å reise på de store elvene, lenger og lenger innover i det enorme kontinentet. Med båtene følger varene som er nødvendige for å overleve i ødemarken - og dermed også menneskene. Vi følger Will Collins i hans forsøk på å finne seg til rette i det australske samfunnet, og hans bror Hals anstrengelser for å skape seg et liv på Murray River. Med elven som ramme tas vi med i en fengslende fortelling om mot og offervilje, tro og svik, hat og kjærlighet i et land hvor ingen vet hva fremtiden bringer. I den australske bushen er hver dag en kamp for å overleve. Og i kulissene lurer fortidens spøkelser.

Når det tar meg ein dag (sånn cirka) og lesa ei bok på 375 sider seie det seg sjølv at dette er fortellerkunst. Merice Briffa har avslutta trilogien på ein flott måte og skreve ei bok som nester saman alle personer og hendelser som gjekk føre seg i dei to foregåande bøkene - samtidig som ho har skreve nye historier for brødreparet Collins. Trilogien frå 1800-talets Australia er nå ferdiglest, men eg merke meg at eg må lesa dei to foregåande bøkene ein gong til (eit par dager i sommer, kanskje) for det var ein del ting eg stussa over. Slik er det når eg leste bok 1 og 2 i august og september ifjor.

Viss du ennå ikkje har oppdaga Merice Briffa, ikkje nøl med å lese Mine drømmers land og Urolige tider og avslutt med denne. Nydelig lesning!

XOXO

2 kommentarer:

  1. Høres ut som en spennende bok, jeg vil like:)

    SvarSlett
  2. Eg håper det, men husk på at du må lese dei to foregåande bøkene først;-)

    SvarSlett