Søk i denne bloggen

lørdag 16. juli 2011

Bok: "Mord på Nilen" (HP #17)

Forfatter: Agatha Christie (1890-1976)
Originaltittel: Death on the Nile
Utgitt: 1937, 1980, 2010
Oversetter: Hans Brückenberg
Forlag: Aschehoug
Format: Heftet
Frå: Mi bokhylle (22. bok i 'Off the Shelf')

Baksidetekst: Et cruiseskip seiler rolig på Nilen. Plutselig blir freden brutt da man oppdager at en av passasjerene, Linnet Ridgeway, er blitt skutt gjennom hodet. Hun var ung, flott og vakker - en kvinne som hadde alt - inntil hun mistet livet. Hercule Poirot kommer til å tenke på et tidligere utbrudd fra en av passasjerene: "Jeg skulle gjerne ta den søte lille pistolen min og presse inntil hodet hennes - og trekke av." Men i disse fremmedartede omgivelsene er ingenting helt som det kan se ut som.

I solsteiken på Sjøsanden i Mandal leser man krim! Det var riktig oppskrift då Hercule Poirot drar på cruise, og sjøvsagt dumper oppi ein mordsak. Eg kjenner at eg koser meg med Agatha Christie, og har akkurat bestillt 6 nye bøker av den britiske krimdronninga.

XOXO

4 kommentarer:

 1. "Mord på Nilen" er en av mine Poirot-favoritter! Fin feriebok, og passe utspekulert. Nå fikk jeg også lyst til å lese Agatha Christie.

  SvarSlett
 2. Bare å begynne, eg har som sagt bestillt fleire Christie-bøker:-)

  SvarSlett
 3. Jeg har nettopp lest to, Liket i Biblioteket og Mord etter Alfabetet. Mord på Nilen og Nemesis blir de to neste jeg leser, og nå kan jeg i alle fall glede meg til førstnevnte =)

  Hvilke har du bestilt?

  SvarSlett
 4. Eg har bestillt Mord etter alfabetet, Lunsj for Poirot, Det egyptiske gravkammeret, Solen var vitne, Snikende død og Stevnemøte med døden:-)

  SvarSlett