Søk i denne bloggen

onsdag 27. juli 2011

Bok: "The Pillars of the Earth"

Forfatter: Ken Follett
Utgitt: 1989
Format: Kindle
Forlag i Noreg: Cappelen

Frå Goodreads: "Follett risks all and comes out a clear winner," extolled Publishers Weekly on the release of The Pillars of the Earth. A departure for the bestselling thriller writer, the historical epic stunned readers and critics alike with its ambitious scope and gripping humanity. Today, it is a beloved favorite of countless readers, standing as a testament to Follett's unassailable command of the written word and to his universal appeal. A spellbinding epic set in twelfth-century England, The Pillars of the Earth tells the story of Philip, prior of Kingsbridge, a devout and resourceful monk driven to build the greatest Gothic cathedral the world has known...of Tom, the mason who becomes his architect-a man divided in his soul...of the beautiful, elusive Lady Aliena, haunted by a secret shame...and of a struggle between good and evil that will turn church against state, and brother against brother.

1090 sider! Eit høgt tal, men den perfekte bok for min kjære Kindle. Eg har sett boka i bokhandelen fleire gonger, seinast igår, og eg veit ikkje om eg hadde tort å begynna. Men! Så slår det meg, sideantallet er jo ikkje mindre om eg les på Kindle eller ikkje, det bare virker mindre.

The Pillars of the Earth er mi fyrste Ken Follett-bok, og det angrer eg ikkje på. Den er ei fortelling om eit århundre i krig, om religion, familie, nederlag, svik, hat og kjærlighet. Det er eit mesterverk, men og litt kjedelig til tider. Eg syns at krig egner seg best på skjermen, og har nok skumma store deler av krigshandlingane. Dagleglivet er det som interesserer meg mest. Karakterene er jyseligt interessante, og dei to eg er mest glad i er Jack og Aliena. For ein kjærlighet dei to har til kvarandre!

Eg har bevisst unngått serien på TV, men nå er eg litt usikker på om eg faktisk ønsker å sjå det på skjermen. Det er ein del i boka som eg ikkje har behov for å repetere, men serien er bestillt på biblioteket, så får eg ta det då. Rose-Marie har skreve ein flott omtale av serien.

XOXO

7 kommentarer:

 1. Har bare lest én bok av Follett selv. Det vil være løgn å si at det er tilfeldig. Det er ikke det at jeg syns han skriver dårlig. Tvert i mot. Men persongalleriet hans byr meg i mot. De er alt for enkle. Enten er man snill, eller så er slem. Enten er man klok, eller så er man dum, o.s.v.

  Er denne boken også slik?

  SvarSlett
 2. Fin anmeldelse, Elida.

  Jeg har hørt mange god ord om denne serien, men vet ikke om jeg vil verken lese den eller se tv-serien. Er ikke så glad i sterke scener, de har vi nok av i virkeligheten.

  SvarSlett
 3. Boklaug: Eg likte karakterene i "The Pillars of the Earth", men når eg tenker på spørsmålet ditt så kan eg vera enig i at det er ikkje mange gråsjatteringer mellom snill/slem, klok/dum, kjærlig/hensynsløs.

  Mari: Takk, eg syns ikkje sjølv at eg er noko flink, men eg får hvertfall fram om eg likte boka eller ikkje. Eg og er der med tv-serien; boka var såpass sterk i sine onde handlinger at eg treng ikkje repetere dei på skjermen. Men eg får sjå, blir ikkje noko tv-serie før tidligst neste veke uansett.

  SvarSlett
 4. Det er viktig å lære å ta til seg komplimenter ;) Det ble påpekt på et kurs jeg var på engang og i grunnen er det et ganske godt råd. Ha troen på at det du selv gjør er bra :D

  SvarSlett
 5. Skal huske på det, Mari <3

  SvarSlett
 6. Jeg hadde det som deg, Elida, og likte best beskrivelsene av det som skjedde med personene. Men så er det jo sånn at ingen lever i et vakuum:)
  Det var skummelt å lese om hvordan kirke og adel og statsmakt var fletta sammen, og at den nye paven f.eks. ikke trengte å være egna for stillinga men bare en person med rette holdninger til den som satt på tronen.
  Det jeg syns var bra med de "gode" personene var at de ikke ga opp selv om alt så mørkt ut. Helter, rett og slett. Samtidig var de menneskelige.

  SvarSlett
 7. Synne: Enig med deg i at det var skummelt med korleis det virka med kirke og trone. Absolutt ikkje ein måte å gjera det på;-)

  SvarSlett