Søk i denne bloggen

mandag 16. januar 2012

Veke 2

Tusen takk for god respons på sist vekes mandagsinnlegg. For øyeblikket er det Charles Dickens Great Expectations og Tor Bomann-Larsens bøker om Haakon og Maud som held meg oppe om nettene, men eg syns det er kjekt å bli så engasjert at søvn kjem i andre rekke.

I går leste eg eit innlegg på ein amerikansk bokblogg om gleden ved bøker. Sheila, som skriver bloggen, spør om det er flukten eller spenninga som driver oss, og om gleden ved å sjå andre lese.

Når eg plukker opp ei bok ønsker eg å flykte inn i andres liv; eg ønsker å vite meir om dei, og i det siste har det handla mykje om kunnskap om tidlegare tider og min egen Noregshistorie. Eg les for gleden, for språket, for å lære, og fordi det fins ikkje betre tidsfordriv.

Utleste bøker 9. - 15. januar:
- Agatha Christie: Lunsj for Poirot (11.01)
- Tor Bomann-Larsen: Folket (Haakon & Maud #2) (14.01)

Kjøpte bøker:
- Agatha Christie: Barneselskapet (14.01)
- Agatha Christie: Doktoren mister en pasient (14.01)
- Staffan Thorsell: Mein lieber Reichskanzler! Sveriges kontakter med Hitlers rikskanselli (14.01)

Til slutt har eg eit spørsmål: Kvifor les du?

XOXO

2 kommentarer:

  1. Jeg begynner å lese en bok fordi jeg er nyskjerrig. Det kan være mange grunner til at jeg blir nyskjerrig. Bokens cover (det kan være utseende, farger, bilder, mønster, struktur som fenger meg), teksten bak boken kan suge meg inn til og ville vite mer om den, men også å høre å se hva andre leser for en bok skaper nyskjerrighet hos meg. Da er det rett til kassa heller biblioteket.

    Jeg leser for å flykte inn i en annen verden for så å bli bergtatt av den. Gode bøker gjør det, men også for å lære. For å lære både nyttige og unyttige ting, men også for å se verden fra ett annet perspektiv for en stund, er også veldig lærerikt. Jeg leser for lesing er gøy som lek er gøy for lekens egen skyld for barna (også oss voksne). Jeg leser fordet er en glede i seg selv å lese, aldri fori jeg må.

    SvarSlett
  2. Får kunne stenge meg inni min eiga verd med bare dei hovudpersonane i bøkene. Er det ei god bok kan eg sitje klistra i fleire timar. Det føle som å flykte og vere ein heilt annan stad enn i sofaen eller senga eller på skulen der eg les. Plutselig kan eg befinne meg i England, Spania, Oslo, Italia, Kreta eller nokre heilt andre stader utan å gjere meir enn å opne ei bok. Å LESE ER FANTASTISK!

    SvarSlett