Søk i denne bloggen

mandag 6. februar 2012

Veke 5

Eit blogginnlegg fekk meg til å tenke over boklesinga mi. Skribenten skriver om bøker som me les om igjen. Med alle bøkene som blir gitt ut, og alle bøkene som blir anbefalt meg er det ikkje ofte eg les bøker om igjen, men det er nokon som kjem tilbake gong etter gong.

Kvifor kjem akkurat dei bøkene tilbake?

Dei kjem tilbake fordi eg har ein dårlig dag, fordi ingenting anna frister, fordi lesing av andre bøker går tregt eller simpelthen fordi det er som å seie 'Hei' til ein gammal venn.

Så hvilke, eg vil bruka ordet comfy books, har eg?

Nora Roberts funker alltid, nesten uansett bok. Harry Potter er alltid ein vinner, Danielle Steele og sist, men ikkje minst, ein ungdomsserie skrevet av den amerikanske forfatteren Judy Baer. Lexi vart gitt ut på norsk i 90-åra, eg har 24 bøker i serien og kan dei omtrent utanat.

Leste bøker 30. januar - 5. februar:
- Johan Theorin: Nattefokk (30.01)
- Vanessa Diffenbaugh: Blomstenes hemmelige språk (04.02)
- Terry Pratchett: Sære søstre (Discworld #6) (05.02)

Mottatte bøker:
- Mary Higgins Clark: Helt alene (frå Cappelen Damm)

Så, har du nokon comfy bøker? Nokon som blir lest om igjen og om igjen?

XOXO

9 kommentarer:

 1. Ja Harry Potter er en av dem jeg kan lese om igjen og om igjen. Pluss vampire academy serien jeg blir aldri lei den;)

  SvarSlett
 2. Jeg tipper at de aller fleste som var barn/tenåring på slutten av 90-tallet har Harry Potter som kosebok - en gammel venn - inkludert meg. Frankenstein er også en av mine, selv om innholdet er langt fra koselig. The Little Princess og The Secret Garden er to til. Merkelig nok har jeg aldri lest flere bøker av Frances Hodgson Burnett. Det bør jeg gjøre noe med snart...

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, Den hemmelige hagen er ein nydelig historie. Dessverre leste eg den etter at eg hadde sett filmen i filler, så boka appellerer ikkje på same måten som filmen. Burnett har og skreve om Lille Lord Fauntleroy. Eg leste nylig boka, men kan historien pga ei filmatisering som gjekk i barne-TV for maaaange år sidan :-)

   Slett
 3. absolutt. Lexi-serien har eg lese veldig mange gonger i tillegg til Elisabeth - og bestevennerserien, men nå er det Harry Potter og mange andre. Har skikkelig lyst til å lese "verten" av Stephenie Meyer om igjen og kanskje nokre få andre bøker som eg har lese nå hadde vore kjekt å lese om nokre år. =) forrsten, giveaway på bloggen min. Du kan vinne naken i hijab eller din godhet. http://bokverdami.blogspot.com/2012/02/giveaway.html =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har og lest Elizabeth og Bestevenner-serien :-)

   Slett
 4. Oppdaget etter denne artikkelen at jeg ikke har comfy bøker...jøss :) Hadde når jeg var yngere da leste jeg Ronja Røverdatter og serien Raija av Bente Pedersen om igjen og om igjen. Men jeg kunne jo tenkt meg å lest True Blood serien på nytt, så kanskje de blir Comfy bøker etter hvert:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøss, ingen comfy bøker! True Blood er mine guilty pleasure, men eg vil ikkje lese dei om igjen, ikkje ennå hvertfall.

   Slett
 5. JA!

  Jeg har en 4-5 bøker, hvor av de fleste oppdaget jeg i tenårene. Farlige hvetebrødsdager og De kom til Bagdad er to av de.

  Har aldri tenkt over dette, men det er sant at de er som å møte en god venn man ikke har sett på ei stund. Fin beskrivelse.

  SvarSlett