Søk i denne bloggen

mandag 2. september 2013

Bok: "Politi" (Harry Hole #10)

Forfatter: Jo Nesbø
Utgitt: 2013
Format: Lydbok, lest av Helge Winther-Larsen, 17t57min2sek
Forlag: Aschehoug/Lydbokforlaget
Mål/utfordringar: Off the shelf

Då dei første mailane om at "Harry Hole var ikke død" byrja å tikke inn i byrjinga av januar kjøpte eg boka. Mailane fortsatte å tikke inn, og ei stund ynskja eg at det var ei form for filter for like mailer. Har du kjøpt ei bok så kjem det ikkje meir om den boka, men slikt fins ikkje. Ved lanseringsdato i juni fekk eg boka i posten, men eg heiv meg ikkje over den. Faktum er at den har stått lenge i skal-lese-hylla ved senga, og den har ikkje ropt etter meg heller. Den har ikkje bedt om å bli lest, og kanskje den hadde bidratt til at lesetørken hadde gått over ved eit tidlegare tidspunkt. Nærmare to månader stod den i den sjølvsame hylla. Då ein kollega kom tilbake på jobb etter ferien, og skrøt av at ho hadde høyrt den, og eg sa eg ikkje hadde lest den var eg ikkje sein om å be om å få låne lydboka hennar. Som sagt, så gjort! Ei veke tok det, fiks ferdig. Harry Hole var ikke død etter Gjenferd. Takk og pris!

Dei ansatte ved Politihuset har travle tider om dagen. Den mykje omtalte Politislakteren går laus, og det mennesket er det ikkje lett å få has på. I ei seng på eit sjukehus ligger det ein hardt skada mann som langsamt kjem til bevissthet. Og Politihuset mangler sin beste mann. Politi er ei engasjerande bok, det går hurtig for seg, og følgjer du ikkje med så går du glipp av ting. Det er ein fordel å ha litt kunnskap om dei føregåande bøkene, sidan dette faktisk er den tiande i rekkja. Eg er redd for å avsløre noko viss eg skriver meir, så eg vil at du les eller høyrer den. Jo Nesbø har nok ein gong skreve ei drivande god krimbok. Anbefales!

XOXO

5 kommentarer:

 1. Jeg er vel den eneste i verden eller i hvert fall her i landet som ikke er blitt bitt av Harry Hole-basillen. Jeg har prøvd, og noen av bøkene til Nesbø var slett ikke verst, men ble bare ikke helt bergtatt, hvis du skjønner hva jeg mener?:( Sikkert jeg som er fryktelig sær:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle kan jo ikkje like dei same bøkene;-)

   Slett
 2. Elsker Jo nesbø bøkene og Harry Hole, men denne boken skuffet meg. Men kommer til å lese neste som kommer helt klart:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er delte meiningar om denne boka, og det er lov:-)

   Slett
 3. Han skriver så sinnsykt bra !! Vilt hvor bra den mannen kan få en bok så spennede som han klarer :)
  Gleder meg vilt til neste bok kommer ut å håper d ikke er så allt for lenge til !

  SvarSlett