Søk i denne bloggen

mandag 23. juni 2014

1001 Children's Books You Must Read Before You Grow Up

For ei lita veke sidan vart eg merksam på ei liste hjå Anettes bokboble. Lista heiter 1001 Children's Books You Must Read Before You Grow Up. Eg som arbeider i barnehage, og hamstrer barnebøker over ein lav sko fant denne lista ytterst interessant.

På lista finner ein ei salig blanding av gammalt og nytt, alt frå Elsa Beskow og Astrid Lindgren til Neil Gaiman og Stephenie Meyer. Med min kronologiske hjerne blir ikkje ei liste komplett utan litt redigering, men når publikasjonsår og alfabetisering er på plass blir lista lagt ut her på bloggen.

Eg ser fram til å lese meir frå denne lista. Utfordringar er spennande, og når eg overfladisk gjekk gjennom lista har eg lest mellom 10 og 30 bøker frå lista. Med tanke på kor mange bøker det er på den er det ikkje for mange eg har lest. Om du er interessert allereie nå finner du lista HER!

Har du lest nokon bøker frå denne lista?

XOXO

8 kommentarer:

 1. Herlig liste!:) Hadde ikke lest mange der i fra heller, sånn ca 5 bøker bare:) Kanskje jeg burde bli flinkere å lese barnebøker, og jeg liker jo lister, spesielt å stryke noe fra en liste. Lastet ned en app her om dagen 1001 bøker du må lese før du dør og det var ikke mange jeg hadde lest der heller. Men nå har jeg en litt bedre oversikt:) Takk for tips! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den appen har eg og! Eg skreiv litt om den her: http://serieavhengig.blogspot.no/2013/10/1001-books-app-ny-utgave.html

   Eg liker veldig godt appen, og stryke noko er jo det kjekkaste med slike lister:-)

   Slett
 2. Det var en liste jeg også kunne tenke meg å lese bøker fra. Jeg kravler meg gjennom 1001-bøker listen over voksenbøker, men barnebøker hadde også vært fint :-) Jeg har gjort mye med 1001 bøker listen du finner på bloggen min så jeg måtte jo gjort det samme med denne. Eh, kanskje et sommerprosjekt hvis det begynner å regne? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg ser at det er titler som går igjen på begge lister, men det er typisk nok ofte bøker eg har lest :-/ Regn hadde vore noko, i staden for denne iskalde vinden eg har fått tildelt:-(

   Slett
 3. Eg likar slike lister, og vart positivt overraska over at eg har fått litt ut av barne- og ungdomstida mi - i underkant av 50 bøker (eller historiar/eventyr, H. C. Andersen sine hadde jo til dømes fått kvart sitt nr). Men mykje manglar, og mykje er ukjent, so usikkert om eg kjem til å legga mykje inn på å skaffa alt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg kjem heller ikkje til å gjera mitt beste for å skaffe alt. Noko er det muligens ikkje så lett å få tak i heller, men det er jillt å fylgja slike lister:-)

   Slett
 4. Jeg reagerer litt på at enkelte forfattere har så mange bøker på listen, slik som Lauren Child. Bøkene hennes er faktisk ikke så unike at det er fortjent, etter min mening :) Det ser også ut til at denne listen ikke er så gjennomtenkt. Hvorfor har de for eksempel bok #8 i "A series of unforunate events" av Lemony Snicket på listen, for å senere skrive et punkt hvor hele serien går under ett. En slik feil burde de da virkelig klart å luke ut? I utgangspunktet en superspennende liste, som jeg tenker godt kunne vært mer bearbeidet(i revidert ikke minst).

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har ikkje sett så voldsomt på den, men eg hadde nok og reagert på Lemony Snicket-bøkene når eg hadde kome så langt. Dei seinaste bøkene er frå 2007, så den hadde hatt godt av ein real revidering. Den vanlege 1001-lista blir jo revidert annakvart år:-)

   Slett