Søk i denne bloggen

søndag 19. oktober 2014

Smakebit på ein søndag - nr. 63

Flukten frå virkeligheten publiserer kvar søndag ein smakebit frå boka ho les, og inviterer andre bloggere til å bli med. Skriv eit innlegg om din smakebit, og link innlegget ditt til Maris innlegg.

I dag er det supervikar Astrid Terese som er vert for smakebitene, og min er henta frå Charles Dickens' Little Dorrit. Ei slik bok må ein ha inspirasjon for å lese, og kva er betre inspirasjon enn Dewey's 24 Hour Read-a-Thon?
There was not one straight floor from the foundation to the roof; the ceilings were so fantastically clouded by smoke and dust, that old woman might have told fortunes in them better than in grouts of tea;
XOXO

20 kommentarer:

 1. Är ganska säker på att jag läste något av Dickens i gymnasiet, men det kanske vore dags att prova igen. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dickens er eit must syns eg, og Little Dorrit har eg kun sett filmen til, så det er på tide og lese boka :-)

   Slett
 2. Jeg trenger absolutt ikke unnskyldninger for å lese Dickens :-) Nå det er sagt så har jeg ikke lest Litle Dorrit, men jeg tror den står i hyllen min. Jeg har lest en god del Dickens, og meningen er å lese hvertfall alle de kjente bøkene av ham, når jeg kommer så langt :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Målet mitt er å lese alle (for eit sjokk!). Little Dorrit kjenner eg deler av historien til, pga filmatiseringa med Matthew McFadyen, men Dickens er eit must.

   Slett
 3. Jeg har lest mange bøker i mitt liv, men aldri noe av Dickens. Tragisk, men sant. Har bare sett flere filmatiseringer. Jeg har Pickwick-klubben ulest i bokhylla og jeg har planer om å lese 2 stk bøker. Flotte illustrerte bøker jeg engang kjøpte gjennom Bokklubben. Mener at Heidi ( Stjernekast) skrev av de var morsomme og det passer meg bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det at du aldri har lest Dickens betyr at du har lest mykje anna kjekt. Mogleg at Pickwick-klubben er morsom, eg har ikkje lest den ennå :-)

   Slett
 4. Tack för smakbiten och ha en bra söndag!

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten. Läste Dickens för länge sedan men det var inte den här.

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten och ha en fortsatt trevlig söndag :)

  SvarSlett
 7. Åh, den här pratade jag och en kompis om i fredags. Hon har läst den, inte jag. Jag tänkte kanske se TV-serien i första hand. ;-)

  Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. TV-serien med Matthew McFadyen har eg sett fleire gonger :-)

   Slett
 8. Tack för smakbiten. Länge sen jag läste något Dickens, vore kul att göra det igen. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lenge sidan eg og har lest Dickens, så det er herleg å gjere det igjen :-)

   Slett
 9. Har aldri lest boka, men elsker mini serien av Little Dorrit. Leste for en tid tilbake A Tale of Two Cities. Som er en av mine favoritt bøker. Som liten elsket jeg David copperfield filmversjonen hvor han som spiller Harry Potter spiller David som liten. Heller ikke lest den boka. Mange bøker av han jeg har lyst til å lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Miniserien er veldig fin, nå har eg gitt meg sjølv forbud mot å sjå den fram til eg har lest ferdig boka. David Copperfield er veldig fin med "Harry Potter", boka er litt langtekkelig.

   Slett