Søk i denne bloggen

søndag 31. januar 2016

Leserefleksjoner #2: Kalde januar

Dette har det vore ein del av i januar.
Frå Pinterest.
* Januar var: Kald, med plutseleg snøfall, iskalde vindkast og bitre regndroper. Den baud på nyttårskonsert med hornmusikk og Heine Totland, på seine kvelder med Castle på skjermen og sitringa i kroppen då lang- og kortliste til bokbloggerprisen kom ut. Eg har tilbrakt mykje av månaden med beina krølla opp i stolen og med ei bok i fanget, og med telefonen tett så eg kunne høyre lydboka som snakka taktfast til meg.

* I januar leste eg: 13 bøker. Det er ikkje eit uvanleg tal for meg ein kald januar, men det kunne vore fleire. Eg har blant anna avbrote fleire norsk2015bøker og lydbokversjonen av Emma Donoghues Room.

* I januar kjøpte eg: 2 bøker. Pluss ein haug med barnebøker på bibliotekets boksal i går. Barnebøkene skal eg ha med til ungane på jobb, og tel derfor ikkje i denne samanhengen.

* Januars store leseoppleving: Ingen som skil seg ut - både The Children Act og The Scarlet Letter sitter igjen i kroppen. Første bok i Harry Potter-serien vart gjenlest denne månaden, og med Alan Rickmans nylege bortgang var det spesielt å sjå Severus Snape i Jim Kays illustrasjon og på skjermen fredag kveld.

* Januars mest skuffande leseoppleving: Eg ville vera entusiastisk for Anne Holts nye roman om Hanne Wilhelmsen, men dengang ei. Julian Barnes og H.G. Wells var heller ingen høydare denne månaden.

* Januars mest minneverdige ord: Harry Potter er ein kjær karakter og bokserie for meg og sitatet kjem derfrå: And then, of course, was the sheer size of the library; tens of thousands of books; thousands of shelves; hundreds of narrow rows. Magic!

* Januars lesesirkler/utfordringar: Eg har klinka til med trippelkryss og lest The Scarlet Letter i Heddas bokhyllelesing, Back to the Classics-utfordringa og Lines 1001sirkel.

*På februars leseliste står det: Biografisirkelboka er påbegynt, Thomas Mann skal leses i to sirkler og eit innhogg i Leo Tolstojs War and Peace er ønskjeleg.

Kva har du lest og opplevd i januar?

XOXO

8 kommentarer:

 1. Så fin oppsummering :) Åsså 13 bøker, da, det er jo helt fantastisk. Fem ble det på meg, og jeg er strålende fornøyd. Ellers har det ikke skjedd så mye spennende i januar, masse jobbing og besøk av den fæle influensaen er vel det jeg kan oppsummere måneden med. Ønsker deg en super kommende uke og en flott februarlesemåned :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt og vera strålande fornøgd med eigen innsats. Ønskjer deg ein god februarmånad utan influensa :-)

   Slett
 2. Ser ut som du har hatt en fin januar, og at du har de samme tanker om kalde, mørke dager som jeg har. Jeg blir nysgjerrig når du sier at du avbrøt flere bøker denne måneden. Godt å høre at det ikke bare er meg som "bommer" av og til :)
  Lykke til med lesing i februar, gleder meg til å samlese med deg for barnekreftsaken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg er så ferdig med kalde mørke dager, men eg er usikker på om februar er samd med meg ;-)

   Slett
 3. Fin oppsummering, Elida :-) 13 bøker er bra og et antall jeg hadde vært fornøyd om jeg rakk opp til. Spent på hvilken Julian Barnes bok du ikke likte.... Januar var kald og mørk, men det skal vel litt til om vi er ferdig ennå. Jeg har gått en del turer om kveldene, venninnen min som jeg er leieboer hos har dratt meg med ut på tur med hunden flere kvelder i uken de siste ukene så jeg kan risikere å bli småsprek før jeg flytter hjem igjen.

  Ha en fin lesemåned i februar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Barnes-boka har du lest trur eg, Flaubert's Parrot. Eg burde eigentleg lesa den på ny og denne gong i papirform ;-)

   God lesemånad til deg og, Beathe!

   Slett
 4. Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hvorfor du avbrøt Room. Var det lydbokformatet som ikke fungerte eller var det nor annet?
  Ellers ser det ut til at januar var god (selv om kald). God lesefebruar, Elida <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lydbokformatet som ikkje fungerer. Room vart for "skummel" for meg som lydbok då eg ikkje kunne sjekke om dei faktisk kjem seg ut, og ja eg veit at det er litt fyfy, men eg gjer sånn med skumle bøker for å klare å lese dei.

   Januar har vore god lesemessig, om enn kald. Nå er februar og blitt kald og guffen, men på ein meir våt måte så det er så festlig.

   Du er god du, Silje <3

   Slett