Søk i denne bloggen

onsdag 23. mars 2016

Bok: "The BFG"

Forfatter: Roald Dahl (1916-1990)
Utgitt: 1982
Min utgåve: 2014
Format: Storytel-lydbok, 4t24min54sek, lest av David Walliams
Forlag: Puffin

Den norskætta britiske forfatteren Roald Dahl ville fylt 100 år i år, og med fullt av nyutgitte lydbøker hjå Storytel har eg satt i gang eit nytt prosjekt. Roald Dahl har skrevet både for barn og vaksne; skjønnlitteratur og sakprosa. Eg vil i første omgang høyre meg gjennom Storytel og barnebøkene.

I The BFG blir me kjent med vesle Sophie som bur på ein barneheim. Når historien begynner har ho blitt kidnappa av ein kjempe frå Kjempeland. Landet dukker ikkje opp på nokon kart og dermed har BFG og dei andre kjempene eit tilholdssted der dei kan kvile ut etter nattraider. Den einaste ulikskapen mellom BFG og dei andre kjempene er at han vil heller ete nokre fæle grønnsaker enn å ete mennesker. Sophie og BFG blir gode venner, og då dei høyrer frå dei andre kjempene kor dei skal hen på neste raid setter Sophie ein plan ut i livet. Denne planen inkluderer dronninga av England, og i The BFG høyres ho ut som eit meget tolerant menneske.

The BFG har eg faktisk høyrt om tidlegare i motsetning til mange av dei andre Dahl-titlane, men eg hadde ikkje anelse om kor morsom den er. Det er fleire morsomme scenar i boka, og eit par skumle, for dei andre kjempene ville jo ha ete Sophie for lenge sidan. Ein tanke som surra i hovudet mitt då dronninga av England gjorde sin entre er om den ekte dronning Elizabeth har lese boka. Det hadde vore kjekt å vite! I august kjem filmen om The BFG og nå har eg kjempelyst til å få den med meg. Anbefales!

XOXO

8 kommentarer:

 1. Ahh... så det er derfor jeg har kommet over en del Roald Dahl bøker og info i år. Var ikke klar over 100 års "jubileet". Jeg kom også over alle bøkene på Storytel igår da jeg satt og søkte meg fram etter nytt å lese. Kjekt å lese om barnebøkene. De står jeg foreløpig over, men skal følge med på bloggen din når du skriver om dem :) Riktig god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er vel den femte eller sjette eg skriver om :-) Akkurat nå har eg visst pause utan at eg har bestemt meg for det. Snubla over War and Peace og haugevis med Agatha Christie på Storytel ;-) Riktig god påske til deg og!

   Slett
  2. Ja jeg ser du har et RD prosjekt gående :) Jeg har nå bestilt de eldste bøkene til Atwood. Litt irritert på meg selv at jeg ikke har lest henne kronologisk, så nå er 6 bøker på vei til meg i posten. Vil ha dem i papirform. Atwood skal i hylla! Agatha Christie kommer man ikke utenom i påsken. Jeg skal lytte ferdig Jack Reacher bok 16, så skal Agatha Christie til pers. Lydbok er perfekt supplement til e- og b-øker ;)

   Slett
  3. Eg har lest ei bok og ei novellesamling av Atwood, men akkurat nå strekker ikkje tida til. Kvart vårt prosjekt ;-)

   Slett
  4. Jepp! Viktig å velge egne prosjekter, og spennende at bokbloggerne leser så forskjellig! Mange ganger er det nok å lese omtaler for å få med seg nyhetene. Jeg har begynt å grave meg litt ned i eldre litteratur igjen. Jeg fikk overdose av nye norske ifjor da jeg leste til BBP. En god miks er for meg det beste, selv om jeg da går glipp av mye rykferskt og dagsaktuelt. Planen var å være litt flinkere med Booker-bøker, som deg. Men det var den tiden. Til helga kanskje? ;-)

   Slett
  5. Det er så kjekt at bokbloggere er så ulike, og eg er samd i at anmeldelser er gull verd for å få med seg nyheter. Nytt norsk ligger langt ned på lista mi til tider, akkurat nå er det heilt vekke.

   Dei to eg har lese så langt av Bookers internasjonale er meget gode, eg held på med ei tredje, også har eg to frå biblioteket. Pluss litt klassisk krim. Må passe på at ein ikkje går tom for lesestoff ;-)

   Slett
 2. Artig med dette Roald Dahl prosjektet ditt! Tror ikke jeg har lest en eneste bok av forfatteren - men en vakker dag altså!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Beathe! Det er veldig artig, og eit meget godt avbrekk innimellom alt anna :-)

   Slett