Søk i denne bloggen

søndag 10. juli 2016

Sommerferie 2016 #1

Sommarferien kunne ikkje ha kome på eit betre tidspunkt for ei veke sidan. Eg trengte verkeleg ferie, og det er så deilig å gjere akkurat som eg vil stort sett heile dagen. Dei første dagane vart brukt til kafélesing, biblioteksbesøk og generell latskap.

På biblioteket tok eg med meg fleire bøker som er på Goodreads liste over moglege nominerte til Booker-prisens langliste. Lista kjem ut i slutten av månaden, og eg gler meg veldig. Torsdag morgon satte eg og lillebror oss på toget til Kristiansand, tilbrakte fredag i Dyreparken og nøyt sol og sommar i byen torsdag og lørdag. Kristiansand sentrum er fullstappa med interiørbutikker og bokhandlere, men med liten og søt koffert blir det ikkje for mykje shopping. Eg klarte sjølvsagt å kjøpte bøker og dette er bøker eg har hatt på ønskelista + ei bok i serien Wordcloud Classics. Nydelege omslag på kvar og ein av dei!

Eg tar alltid med meg bøker på ferie sjølv om eg alltid ender opp i ein bokhandel, men merkeleg nok blir det alltid lite lesing. Lillebror er ikkje typen som sitter på kafé i timevis med ei bok så derfor gjer me ikkje det på tur saman. Lydboka trakk meg meir enn ei papirbok på toget fram og tilbake så det vart ikkje mykje lesing der heller. Alt i alt ein meget bra tur, og hotellfrokost er alltid bra!

Satser på meir lesing neste veke, før eg tar eit par dager i Bergen. Håper du har eller snart får ein god sommarferie!

XOXO

8 kommentarer:

 1. Høres deilig ut. Begymte på ferie denne helgen og skal på tur i morgen. Hvilke Booker-aktuelle lånte du? Jeg har bestilt Homegoing og lastet nes samples av diverse fra den Goodreads-listen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har Colum McCann liggande som eg kjøpte i fjor, og har lånt Margaret Atwood, Joanna Cannon, Chris Cleave og Garth Greenwell. Tok dei som var tilgjengelige :-)

   Hvilke har du lasta ner som samples?

   Slett
 2. En hel haug:-) Levy, Beatlebone, DeLillo, Mitchell, Your Heart is a muscle the Size of a fist, Kit de Waal og Charlotte Wood.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gler meg til å høyre meir om dei.

   Slett
 3. Å for en koselig tur dere har! Selv leser jeg En sommer med Proust i samme serie som Compagnon sin bok, og den er minst like bra som den du skal lese. Kos deg i Bergen! Sommerlig hilsen fra det aller mest øde stedet i hele Lofoten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det var veldig koselig! Eg har lest Montaigne-boka, og har Proust klar :-)

   Slett
 4. Sommerferie er herlig! Jeg gleder meg til å høre mer om de potensielle Booker bøkene, håper du skriver et innlegg. Nyt ferien videre, Elida! Klem <3

  SvarSlett