Søk i denne bloggen

lørdag 9. september 2017

Bok: "Verda er ein skandale"

Forfatter: Agnes Ravatn (f. 1983)
Utgitt: 2017
Format: Innbundet, 95 sider
Forlag: Samlaget

Den norske forfatteren Agnes Ravatn hausta gode kritikker og vann blant anna Bokbloggerprisen 2013 i romanklassen for Fugletribunalet. Ho har gitt ut fleire bøker i både roman- og sakprosaklassen, og er i følge forlaget "kjend for si særeigne, vittige stemme og sitt skarpe blikk for menneskeleg svakheit." (sitatet er henta frå følgeseddelen til boka)

Verda er ein skandale er ei samling reisebrev frå då Agnes Ravatn tok med seg mann og barn og flytta frå hovudstaden og til Valevåg i permisjonstida. Svigerfamilien hadde eit småbruk som ikkje var i bruk, og med litt oppussing vart det ein fin bustad for ein liten familie. Eg hadde høge forventningar til denne samlinga og det vart innfridd. Ravatn skriver ærleg og med ein god dose skarp humor om livet utan Internett, om den perfekte pennen, om fisking, om hvordan lage knekkebrød og om ein handletur til Haugesund. Samlinga er lest i eit jafs, også tar ein små munnfuller etterpå av det ein likte best. Festlig og humoristisk ein grå laurdag i september.

Takk til Samlaget for leseeksemplar!

XOXO

7 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg til jeg kommer til denne. Både fordi Ravatn er en favorittforfatter, men og fordi mitt barndoms paradis hos besteforeldre ikke er så langt fra Valevåg :-)

  SvarSlett
 2. Leste denne forrige helg, likte den utrolig godt.:)

  SvarSlett
 3. Fantastisk liten bok fra en utrolig flott forfatter! Denne boka kommer "alle" til å lese i tiden fremover. Akkurat dét er jeg veldig sikker på! :-)

  SvarSlett
 4. Denne har jeg hørt mye bra om, så tror jeg må få tak i et eksemplar snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du gjer, eg trur dette er ei bok for deg :-)

   Slett