Søk i denne bloggen

tirsdag 10. oktober 2017

BTTC 2017: "The Waves"

Forfatter: Virginia Woolf (1882-1941)
Utgitt: 1931
Min utgåve: 2013
Format: Lydbok, 9t3min35sek, lest av Julia Franklin
Forlag: Whole Story Audiobooks

Den britiske forfatteren Virginia Woolf er kjent for sine mange romaner, og var i mellomkrigstiden ein velkjent figur i Londons sosietet. Med romaner som Mrs Dalloway, To the Lighthouse og Orlando er det få i litteraturverda som ikkje har lest Virginia Woolf. The Waves er lest i forbindelse med Back to the Classics-utfordringa i kategorien Woman Author.

The Waves, eller Bølgene som den heiter på norsk, handler om dei seks barna Bernard, Susan, Rhoda, Neville, Jinny og Louis. Dei møter kvarandre i ein hage ved sjøen der stemmane deira til stadighet overgår bruset frå bølgene. I løpet av romanens 9 timer vokser barna opp og følger sine eigne karrierestiger og ambisjoner, men stadig i kontakt med kvarandre og bølgene.


Dette er min tredje Woolf-roman, og sjølv om eg likte godt Mrs Dalloway så er eg høyst usikker på om Virginia Woolf er noko for meg. Det blir for lite konkret og for surrealistisk til at eg klarer å halde følge. Woolf skriver bra, men på lydbok (som eigentleg ikkje fungerer for denne boka) går eg glipp av mykje. Seks personer i ei lita bok med kvar sin historie er hakket for ambisiøst syns eg, men for andre kan det saktens fungere.

XOXO

2 kommentarer:

  1. Jeg har også litt problemer med Virginia Woolf. Liker Mrs Dalloway, men har ikke vært så begeistret for det andre (lille) jeg har lest av henne. Jeg prøvde å lese denne for en del år siden, men jeg kom ingen vei egentlig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det blir ei stund til neste gong eg tar opp ei Woolf-bok for å sei det sånn ;-)

      Slett