Søk i denne bloggen

lørdag 30. desember 2017

Leserefleksjonar #27 | Lesemål 2018

Kjelde: Pinterest
Nytt år, nye muligheter!

I midten av året når alt håp er ute, og lesemåla virker uoverkommelige funderer eg på tanken om at neste år då skal eg ikkje ha lesemål. Også husker eg kor ustrukturert og impulsiv eg er når det gjelder lesinga, og når desember kjem er eg nesten klar med neste års lesemål. Det tar aldri feil!

I korte ordelag betyr det at lesemåla for 2018 blir slik:
 • Goodreads reading challenge på 150 bøker
 • 25 bøker frå eiga hylle (og nei, det betyr ikkje at dei må ha flytta inn før 01.01.18, målet fungerer ikkje viss det er tilfellet)
 • dei to første bøkene i Anthony Trollopes Chronicles of Barsetshire. Serien er på seks bøker, men dei er evig lange, så alt anna enn to er bonus
 • minst ein frå følgande forfattere: 
  • Julian Barnes 
  • Kazuo Ishiguro
  • Patrick Modiano
  • Irene Nemirovsky
  • Salman Rushdie
  • Colm Toibin
 • minst tre på shortlist til Man Booker International Prize og Man Booker Prize
 • lese 30 min per dag i papirbok eller kindle
 • minst 10 bøker frå 1001 bøker
Dette kan ikkje bli anna enn festlig og underhaldande, og eg ser fram til gode lesaropplevingar!

XOXO

12 kommentarer:

 1. Hurra for Ishiguro og Rushdie!

  Tredve min pr dag høres på samme tid veldig lett og uendelig ambisiøst ut. Uansett et fint mål, fokus på selve lesingen.

  Usikker på om jeg skjønner OTS-reglene dine. Alle bøker som noensinne har stått i dine hyller teller? Selv hvis du kjøpte dem dagen før? Bare fysiske bøker eller lyd/e-bok også?

  Godt nytt leseår :)

  SvarSlett
  Svar
  1. 30 min pr dag høyres veldig lett ut, samstundes er det veldig vanskelig. Eg høyrer på lydbok kvar dag, men å setje meg ned med ei bok er av og til veldig vanskelig.

   Det gjelder kun papirbøker, og har eg kjøpt den same dag så teller den som OTS. Dette skjer ikkje så veldig ofte, men det har skjedd dette året.

   God nytt leseår, Stine!

   Slett
 2. Shit, dere er tidlig ute. Jeg har ikke begynt på lesemål 2018-innlegget enda, ei heller oppsummering 2017. Har en ambisiøs plan om å skrive store deler av begge innleggene nå, samt skrive omtale av siste boken jeg leste i 2017 (prøver bevisst å unngå å bli ferdig med flere bøker i år, de jeg har påbegynt nå leses ferdig i 2018).

  Jeg begynte på The Warden en gang og kom aldri skikkelig inn i den, men kanskje du kan inspirere meg til å prøve på nytt. Vet at mange setter Trollope opp mot Dickens, men det er vanskelig for meg å sammenligne dem når jeg aldri har lest en hel bok av førstnevnte.

  Sier som Haruhi hurra for Ishiguro, fratrekker Rushdie (som jeg digger i person, men ikke har klart å lese noe av foreløpig), og legger til Barnes, Nemirovsky og Toibin.

  30 min per dag er ganske ambisiøst, men hadde vært genialt å få til.

  Lykke til med lesemål 2018!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har og begynt på The Warden ein gong (2-3 år sidan), men prøver igjen. Såg tredjeboka som miniserie på TV for eitt års tid sidan trur eg, og det var bra. Har ikkje høyrt om samanlikninga med Trollope og Dickens, men kan heller ikkje samanlikne utan å ha lest Trollope.

   Eg har lest den eine barneboka til Rushdie (Luka og livets flamme) og det var ikkje så verst.

   Det er veldig ambisiøst med 30 min med papirboka/kindle. Eg høyrer som regel lydbok gjennom dagen, men det er til tider eit ork å sette seg ned med papirboka. Eg har øvd meg dei siste dagane med ein biografi eg held på med, og satser på at det går betre utover året.

   Tusen takk, Ann Helen!

   Slett
 3. Høres ut som du har full kontroll på lesingen din fra dag 0. Lykke til med lesemålene dine, tipper du surfer inn alle sammen i 2018 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Tine! Eg trur eg har fått ned lesemål som eg har lyst til å gjennomføre, og det hjelper alltid.

   Slett
 4. Så flotte mål! Jeg er jammen ikke sikker på om jeg klarer å være like strukturert som deg. Jeg skrev om lesemål i går, i runde ordelag, og vet ikke om jeg klarer å konkretisere det like bra som deg. Men jeg skal hvertfall tenke på det. Jeg ble litt smittet av dette innlegget :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker og bukker! Eg trur eg har funnet mål som eg har lyst til å gjennomføre, og det er alltid ein god start :-)

   Slett
 5. Godt nytt år! Eg har eit mål om å greie å skrive eit oppsummering/mål for 2018-innlegg i bloggen min - og helst fleire i løpet av året. Det har vore stille sidan april, så no er det på tide å børste støvet av den. Eg liker veldig godt måla dine, og tenkjer å herme litt. Det skal bli fleire klassikarar på meg også, og absolutt bøker frå eiga hylle. Minst ei bok frå Ishiguro må også til. Eg ønsker deg eit fenomenalt nytt år. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Herm i veg, Ann Helen! Eg vel å kalla det inspirasjon ;-) Gler meg til å lesa i løpet av året :-)

   Slett
 6. Blir spennende å følge deg i 2018! Liker lesemålene dine ^^ Jeg har tenkt litt på lesemål for 2018, men tror ikke jeg skal sette meg så alt for høye ambisjoner. Blir nok å gjøre i år uansett, tror jeg, når babyen kommer. Men noen mål må man jo ha!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurt å ikkje ha for høge mål når du veit at livet endrer seg. Blir spennande å sjå om det blir annleis med baby eller om du faktisk får lest ein heil del :-)

   Slett