Søk i denne bloggen

søndag 29. april 2018

Read-a-thon minutt for minutt (#6)

Fredag 27. april:

I morgon er det igjen tid for den halvårlege Dewey's readathon! Eg har deltatt 5 gonger tidlegare med varierande resultat, men det viktigaste er å kose seg med bøkene. Eg klarer aldri å sitte oppe 24t i strekk, men har lyst denne gongen til å halde ut litt lenger enn eg pleier, så det kan bli interessant. I Noreg er den offisielle starttida klokka 14 om ettermiddagen, og før den tid skal eg ha handla inn diverse snacks, førebu middag og gjere klar leseplasser.

Det er enkelte bokbloggere/bokfolk eg skal følge utover dagen, og eg gler meg til å sjå kva dei får ut av readathonet.

Min TBR for readathonet! Eg er halvveis i Dickens, men trenger
eit spark bak for å bli ferdig.

Lørdag 28. april:

Kl. 12.00 - Det er ein liten strek i rekninga at eg vakna heilt av meg sjølv kl. 07.00 i morges. Det skjer ikkje for ofte, men det er vår og måker og tjeld skriker før sola har stått opp dessverre. Sola er framme, men det er ein kald vind som ikkje innbyr til lesing utføre døra, men eg har sjølvsagt andre muligheter. Eg har vore på butikken og handla inn snacks, og middagen er så og sei klar. Godt førebudd med andre ord. Nå er det store spørsmålet: Hvilken bok skal eg starte med? 

Kl. 14.00 - Og me er i gang! God leselyst og fornøyelse til alle som deltar!

Kl. 17.25 - God start med sju historier frå H.C. Andersen, og ein del sider i Nicholas Nickleby.

Kl. 20.50 - Eg har lest litt av og på dei siste timane. Hatt ein pause med middag og litt TV-titting, men håper eg nå klarer å lese nokre timar før eg muligens kryper under dyna. Har begynt på den illustrerte utgåva av The Beauty and the Beast, men merker eg er veldig farga av både Disney-versjonen og filmen som kom i fjor :-/

Kl. 22.30 - Kryper under dyna, men kjenner at eg er ikkje heilt ferdig med denne dagen. Leser videre i ei bok eg har lest før, men som er den perfekte lese-på-senga-bok.

Søndag 29. april:

Kl. 08.00 - God morgon! I dag har eg vekkerklokka på. Det har eg ofte på søndager rett og slett for å kunne legge meg til normal tid søndag kveld. Nå skal eg gå i dusjen, finne kaffe og frokost og lese videre.

Kl. 09.50 - Eg har lest ferdig The Beauty and the Beast, men falt absolutt ikkje for den slik eg hadde trudd. Er nok farga av Disney-versjonen og filmen som kom i fjor, men uansett interessant å lese den originale versjonen.

Kl. 11.45 - Eg har lest ferdig Den store H.C. Andersen-boka, og i den var det mykje kjent og kjært, men og mykje ukjent. Meget interessant!

Kl. 12.30 - Middagen er fortært saman med fleire sider i ei romantisk bok eg vanlegvis leser på senga. Nå vart det middagslektyre!

Kl. 14.00 - Så var det over for denne gong! Den siste halvanna timen vart brukt i lag med Nicholas Nickleby. Eg har totalt lest 8t og 40min, med totalt 869 sider og eg er sånn middels fornøgd. Sees 20. oktober!

Tørre fakta:

* 202 sider av The Beauty and the Beast (heile boka)
* 335 sider av Den store H.C. Andersen-boka (heile boka)
* 225 sider i Bølgenes tegn.
* 107 sider i Nicholas Nickleby.

Du kan følge mitt lesedøgn her:

XOXO

25 kommentarer:

 1. Masse lykke til, jeg skulle gjerne deltatt men jeg finner egentlig ikke ut av konseptet. Leser du bare, eller melder du deg på Deweys på en eller annen måte? Regner med du oppdaterer med info om hvordan det går :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du trenger ikkje melde deg på, men det er påmeldingsknapp til høgre på siden. Den offisielle starttiden for Norge er kl 14, og eg skal sjølvsagt oppdatere her.

   Slett
 2. Tenkte å hive meg på denne gangen og ikke bare følge med fra sidelinjen. Jeg må finne bøker i morgen formiddag, og snacks må handles inn- det glemte jeg i dag. Jeg gleder meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så jillt, Beathe! Gler meg til å følge deg gjennom dagen :-)

   Slett
 3. Du skal da starte med H.C. Andersen :) God læselyst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Ann Kristine! Då blir det litt HC først i dag. God leselyst!

   Slett
 4. Ønsker deg god lesing,Elida! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. I like måte, Beathe! Nå er det ikkje lenge igjen :-)

   Slett
 5. Hvilken bok begynte du med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har lest fleire HC Andersen-historier, men nå skal eg fortsetje på Nicholas Nickleby :-)

   Slett
 6. Skal stikke innom flere ganger i løpet av dette døgnet og følge med. Hadde jeg vært alene hjemme skulle jeg slengt meg på, men jeg blir så ukonsentrert av folk rundt meg :)
  Kos deg med bøkene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så jillt, Anne Jorunn! Takk for at du vil følge med, og eg ser absolutt den om å bli ukonsentrert. Eg var med på readathon då eg budde hjå mor og far og, men det er noko heilt anna å gjere det nå når eg bur åleine :-)

   Slett
 7. Det ble sidelinjen på meg denne gangen, til tross for god hjelp :) Leser Bjørn Vatne sin nyeste akkurat nå, men er pumpa etter innsats på Bergen City Maraton og har flere forpliktelser og behov for søvn å se frem til. Kos deg masse titter innom senere :)

  SvarSlett
 8. Jeg har ikke fått lest så mye som jeg håpet på men nå satser jeg på og sitte i ett i et par timer før jeg skal legge meg. Så får jeg stå opp i morgen tidlig, det blir litt roligere her i morgentimene..

  Hadde ingen illustrerte bøker og det merker jeg at kan være godt å ha. Note to self til neste runde.

  Kos deg med lesingen i timene fremover, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg skal og sette meg godt til rette med ei bok nå før eg legger meg, og stå opp tidleg i morgon :-) Kos deg med lesinga du og, Beathe!

   Slett
 9. Lykke til! Følger med fra sidelinja. Neste gang håper jeg å kunne delta.
  I dag har jeg lest noen kapitler i den første krimmen til Heine Bakkeid, samt noen aviser og ting på blogg og face.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita! Du er velkommen i oktober :-)

   Slett
  2. Takk for det. Må si jeg er imponert over sidetallet som er lest.:) Blir du ikke sliten i øynene?

   Slett
  3. Det har eg ikkje kjent på i det heile tatt :-)

   Slett
 10. Se der ja, du fikk jammen lest ganske mye :) Noterer 20 oktober bak øret, neste gang er jeg med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du vil vera med neste gong :-)

   Slett
 11. Du har jammen fått lest veldig mye! :-) nesten 900 sider på vel 8 timer er vanvittig bra! Klapp deg selv på skulderen :-) Var veldig kjekt å være med og jeg ser frem til neste gang! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du var ikkje så verst du heller :-) Ser fram til neste gong, og jillt at du og var med!

   Slett