Søk i denne bloggen

søndag 31. mars 2019

Leserefleksjonar #45 | Mars i bøker

Mars var: Første vår-månad, og som vanleg blir eg ganske påverka av veret. Fuglane fortsetter å synge i trea, blomstene står fine i beda, men sola og dei gode temperaturene lar vente på seg. Mogleg det kan ha med den jærske vinden å gjere ;-) I dag har Kong Vinter vore innom i morgontimane så at mars og april kan vera lunefulle er det ingen tvil om.

I mars las eg: Det har blitt ein del lydbok med Sherlock Holmes. Eg måtte legge vekk Agatha Christie for ei stund då eg var så lei av den pertentlige Poirot, og det positive med Holmes er at det kan krysses av på 1001-lista. Har så smått begynt på Man Bookers internasjonale langliste, men det har blitt mindre enn eg såg føre meg.

* Arthur Conan Doyle: The Adventures of Sherlock Holmes (SH #3) 1001
* Maja Lunde og Hans Jørgen Sandnes (ill.): Den helt sanne historien om hvordan det aller beste ble til OTS
* Jean de Brunhoff: Historien om Babar - den lille elefanten OTS
* Guri Sogn Andersen: Å se en havhest dø. Forestillinger og fakta om plast i havet
* Susanne Kaluza (red.): Abortkamp maktkamp OTS
* Alice Munro: Tiggerpiken. Fortellinger om Flo og Rose 1001
* Arthur Conan Doyle: The Memoirs of Sherlock Holmes (SH #4)
* Synnøve Eriksen: Sorgenfri (Jordbærdamene #23)
* Han Kang: Hvit OTS
* Hwang Sok-yong: At Dusk MBIP
* Arthur Conan Doyle: The Hound of the Baskervilles (SH #5) 1001 OTS
* Alf Kjetil Walgermo: Du som er i himmelen
* Bjørn Hatterud: Mot normalt
* Anne Brith Davidsen: Kvinner som hater kvinner. Min kamp mot nettrollene
* Mona Ibrahim Ahmed og Hilde Sandvik: Brev til Noreg

I mars fullførte eg ikkje: Eg las eit blogginnlegg om Tara Westovers Educated (på norsk: Noe tapt og noe vunnet) og fant den i Storytel. Sånn ca halvveis ein kveld så klarte eg ikkje meir. Ved hjelp av fleire blogginnlegg om boka og litt skumming av slutten i den norske oversettelsen i bokhandelen så har eg skjønt at det går greit med forfatteren (for dette er ei memoarbok), men eg klarte ikkje høyre meir. Det vart for intenst og ein anelse skummelt for min del rett og slett.

I april har eg planer om: Lese meir! Litt lesetørke om dagen utan at eg heilt klarer å setje fingeren på kva årsaken er. Kortlista til Bookers internasjonale pris kjem 9. april, det ser eg fram til. Påske blir og fint med fridager i fleng! I morgon kjem innlegg om april-kategorien :-)

Kva har du lest i mars?

XOXO

3 kommentarer:

 1. Du har jaggu lest mye tross lesetørke.:)
  Masse fra OTS og greier...
  Jeg er på etterskudd med 1001 , men det tar jeg igjen er april, det er planen.
  Så Anne Brith Davidsen på God kveld Norge i går.. hm.. spesiell sak. Anmeldt av sine nettroll.. Hva synes du om boka? Er det et krigsmanifest mot nettrollene som kan ha noe for seg , eller blir det bare dumt?
  Har lest 8 bøker så langt i mars, kanskje rekker jeg den niende i dag. Mye krim. Lager oppsummering senere i dag eller morgen.
  Ønsker deg en fin april Elida.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har litt problem med å plukke opp bøker og leser veldig lite om gongen, så om det er lesetørke eller lesevegring er eit anna spørsmål.

   Eg må finne det GKN-programmet for eg vart litt nysgjerrig nå på kva som vart sagt. Boka minner litt om oppramsing om alt som har skjedd, ho inntar ein tydeleg offer-rolle og det er mykje snakk om Kvinneguiden og ulike blogg-samfunn. Dete r ikkje bare dumt og det er ganske sjokkerande kva som kan gå føre seg bak ein blogg, men eg tar den ikkje heilt...

   God april, Anita!

   Slett
  2. Det er sikkert interessant å se det intervjuet, når du har lest boka.
   Offer-rollen har hun klart inntatt, selv om det utvilsomt er mye dritt som foregår på nett..
   Takk takk..:)

   Slett