Søk i denne bloggen

fredag 6. august 2010

Bok: "Den senile landmåleren"

Arto Paasilinnas nestsiste norskoversatte bok var ein gedigen skuffelse i forhold til "Harens år". Eg likte ikkje denne, men eg har lest nok om Alzheimer og demens til å ha ein oppfatning om at det er ikkje spennande når folk vandrer avgårde utan å vite kor dei er, kven dei er, eller kor dei kom frå. Kanskje du får eit betre inntrykk enn meg:) Og viss du har, tips meg gjerne.

Handling i "Den senile landmåleren": Gassen i bånn, beordrer den gamle landmåleren Taavetti Rytkönen som uvisst hvordan, er havnet i baksetet på en drosje. Dette er begynnelsen på en strabasiøs ferd gjennom Finland. Den tidligere pansersoldaten Rytkönens minne er ikke hva det var, men kampviljen er det ingenting å si på hvis han bare kunne huske hva han het, hvor han bor og hvorfor lommeboken er stappfull av pengesedler. En senil landmåler, en drosjesjåfør som ikke ønsker seg hjem, en albansk arkitekt, en bosnisk tolk, tolv kvinnelige franske naturister og til tider ganske mye sprit. Rist det sammen og du får årgangs-Paasilinna.

Nå skal eg lesa ferdig "Mine drømmers land" også ligge Paasilinnas "Den ulende mølleren" og vente på meg:)

XOXO

2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke lest noe av Paasilinna ennå, hvilken vil du anbefale meg å begynne med? Har en fire-fem stykker i bokhylla, så det er jo på tide å få lest dem!

    SvarSlett
  2. Eg har foreløpig lest kun 2, "Harens år" og "Den senile landmåleren". Eg vil anbefala deg å begynna med "Harens år" fordi den likte eg veldig godt:) Gje meg gjerne eit lite vink når du har lest Paasilinna!

    SvarSlett