Søk i denne bloggen

søndag 13. februar 2011

Bok: "Marekors" (Harry Hole #5)

Forfatter: Jo Nesbø
Utgitt: 2003
Format: Pocket
Forlag: Aschehoug
Frå: Mi bokhylle (3. bok i 'Off the Shelf')

Marekors begynte som lydbok, men så var eg hos ei venninne som skulle selge diverse bøker og filmer, og kjøpte då denne og den foregåande Harry Hole-boka, Sorgenfri. Eg er tilbøyelig til å vera einig med kommentaren utanpå boka: "Det skrives ikke bedre kriminalromaner her til lands - eller andre steder. (Terje Stemland, Aftenposten)

Jo Nesbø er ein magiker innan sjangeren, og eg sitter som på nåler då Harry avslører Tom Waaler for den han eigentleg er. Eg har og eit ønske om Harry skal få det han aller mest vil ha, og behalde det.

Baksidetekst: En hetebølge har rammet et feriestille Oslo. I en leilighet ved Vår Frelsers Gravlund begynner det å dryppe fra etasjen over og ned i en kasserolle med poteter. Det danner seg små, svarte klumper i det kokende vannet. Samtidig - i sin leilighet i Sofies gate - forfyllet, forlatt og oppsagt. Han har sviktet alle sine nærmeste i sin fanatiske, men mislykkede jakt på å avsløre politikollegaen Tom Waaler som morder. Og om fire uker har ikke Harry lenger noen jobb. Han vekkes av en telefon fra sjefen for Voldsavsnittet. En myrdet kvinne med en avklippet pekefinger er funnet. Harry Hole har fått sitt siste oppdrag. Sammen med den eneste andre førstebetjenten som ikke er på ferie: Tom Waaler. Og det meldes at temperaturen i Oslo vil fortsette å stige i dagene som kommer ...

XOXO

2 kommentarer: