Søk i denne bloggen

torsdag 21. april 2011

Bok: "Frelseren" (Harry Hole #6)

Forfatter: Jo Nesbø
Først utgitt: 2005
Format: Lydbok, lest av Trond Espen Seim, 14 timer
Forlag: Lydbokforlaget
Frå: Biblioteket/mi bokhylle (9. bok i 'Off the Shelf')

Baksidetekst: I 1991 blir en jente voldtatt under en samling på Frelsesarmeens sommersted utenfor Oslo. Og i den kroatiske byen Vukovar har en tenåring med kodenavnet Den Lille Frelseren greid å sprenge tolv serbiske stridsvogner. Når Vukovar faller, prøver serberne å få identifisert gutten blant fangene. Men det er merkelig nok ingen som klarer å peke ham ut for dem. Tolv år senere: Midt under en førjulskonsert på Egertorget skytes en soldat i Frelsesarmeen av en person i folkemengden. Alt tyder på at førstebetjent Harry Hole står overfor en profesjonell leiemorder. Dagbladets fotografier fra konserten viser en mulig drapsmann, men ansiktstrekkene er vage og anonyme. Og hva verre er: Leiemorderen er tydeligvis ikke ferdig med jobben sin i Oslo ennå ...

Jo Nesbø skriver drivande om poltimannen Harry Hole, og denne er ein av dei betre. Ei rekke hendingar som til slutt må nestas saman, og Harry Hole er som vanleg sympatisk, litt drikkfeldig (sjølv om han alltid prøver å vera edru), og generelt veldig snill. Det er av og til eg lurer på kvifor han er førstebetjent, men så kjem det scener der han bjeffer ut ordrer og då forstår eg kvifor han har den jobben han har.

XOXO

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Hur vanligt är det att man som norska eller norrman läser svenska deckare på svenska?

  Hälsningar
  Ramona Fransson

  SvarSlett
 2. Det veit eg ikkje. Stieg Larsson, Henning Mankell, Camilla Läckberg, Leif GW Persson (det er dei svenske forfattarane eg kom på i farten) er populære i Noreg, men då i oversatt form.

  SvarSlett