Søk i denne bloggen

torsdag 18. august 2011

Boktema hos Anette - nr. 20

Anettes boktema er for tiden: Favorittbøker frå A til Å! Skriv eit innlegg om di favorittbok på U, og link innlegget ditt til siden til Anette (veldig viktig!). Lån gjerne logoen til Anette!

Sist veke leste eg Anette si favorittbok på T, men det gjekk heilt i gløymeboka å skriva eige innlegg så først vil eg dela mi favorittbok på T. Diane Setterfield skreiv ei flott bok i 2006 som heiter Den trettende fortellingen. Eg kjøpte den på impuls etter at ei venninne anbefalte den på eit besøk i bokhandelen. På coveret står det følgende: "Jeg vedder på at Jane Austen snur seg i graven av ren misunnelse fordi hun ikke selv fikk skrevet denne romanen!" - Anne B. Ragde. Eg har kun lest den ein gong, men den gjorde sterkt inntrykk.

Mi favorittbok på U er Thomas Hardys Under the Greenwood Tree. Eg må innrømma at eg skumma boka, men historien om Fancy Day og Dick Dewey er nydelig lesing, og filmatiseringa frå 2005 er enda betre.

XOXO

5 kommentarer:

 1. Den trettende fortellingen er en fantastisk bok. Den er blant dem jeg lånte på biblioteket men så fant ut at jeg måtte kjøpe. Det gjør jeg bare med bøker jeg liker veldig godt.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for gode tips, Elida :)

  SvarSlett
 3. Under the Greenwood Tree var min anbefaling også, selv om jeg ikke hadde lest den ennå ;)

  SvarSlett
 4. Den trettende fortellingen er en helt fantastisk bok :-)

  SvarSlett