Søk i denne bloggen

lørdag 10. september 2011

Bok: "Magiens farge" (Discworld #1)

Forfatter: Terry Pratchett
Originaltittel: The Colour of Magic
Utgitt: 1983
Denne utgåve: 1998
Oversetter: Rolf Andersen
Format: Hardback
Forlag: Tiden Norsk Forlag
Frå: Biblioteket

Baksidetekst: Skiveverdenen er en pizzaformet planet som bæres frem gjennom universet på ryggen av fire enorme elefanter, som igjen hviler på en gigantisk skilpadde ... Dette er den absurde rammen rundt en bejublet fantasyparodi som hittil består av over tyve bøker, alle salgssuksesser. I planetens største by, Ankh-Morpork, møter vi bl.a. den mislykkede, feige og sleipe trollmannen Rensvind (han gikk ut av magikeruniversitetet med kun én trylleformel i bagasjen), en naiv, liten reisende kalt Toblomst som strør seg om med gullmynter, og ikke minst Bagasjen, en smått psykopatisk trekiste med hundrevis av små føtter og ditto skarpe tenner ... et hylende morsomt univers hvor Døden rir en hvit hest ved navn Binky og snakker kun i STORE bokstaver. Bøkene om Skiveverdenen er stor underholdning, ramsalt parodi, skarp satire og flengende samfunnskritikk.

Eg er ennå ikkje overbevist om at Terry Pratchett er rett for meg, men eg er overbevist nok til å ha to bøker ti heime. Ciuva skryter av dei, og Ann Helen har lest eit par. Eg prøvde meg først på engelsk, men det tok så lang tid at det var rett før eg ga opp. Leverte dei inn og lånte på norsk. Nå er eg gjennom første bok og den er full av humor, og finurlige kommentarer. Etter å ha hatt Harry Potter-feber i over 10 år, korleis er det mogleg at Rensvind går ut av skolen med kun éin trylleformel. Festlig!

XOXO

4 kommentarer:

 1. Har du lese Magiske Maurits av same forfattar? Anbefaler den! Meir barnebok enn vaksenbok, men passa for meg.
  Har elles hatt litt forskjellige erfaringar frå Skiveverden-bøkene, men likte fleire. Levende bilder likte eg godt! Trur ikkje du treng å lese dei i "rekkefylje".

  SvarSlett
 2. Nei, den har eg ikkje lest, men skriver den ned. Eg har ein veldig kronologisk hjerne, så dei blir lest i rekkefølge;-)

  SvarSlett
 3. Kjekt at du kom deg gjennom den første, og fant positive sider ved den til og med =) Og de blir bare bedre!

  SvarSlett