Søk i denne bloggen

torsdag 8. september 2011

Bok: "Alice i Eventyrland" & "Gjennom speilet"

Forfatter: Lewis Carroll
Originaltittel: Alice in Wonderland
Utgitt: 1865
Denne utgåve: 2002
Oversetter: Zinken Hopp
Format: Lydbok, lest av Eva Lindahl, 3t
Forlag: Fono forlag
Frå: Ordflyt, mi bokhylle (29. bok i 'Off the Shelf')

Baksidetekst: Eventyrland befolkes med fantastiske skikkelser: påskeharen og hattemakeren som er i evig teselskap, den gale hjerte-dronningen som vil halshugge alle, kålmarken som røyker pipe og filosoferer, og den triste, forlorne skilpadden. Og midt oppi det hele, Alice, stadig liten, stadig stor og full av undring over alt som skjer, bare fordi hun fulgte etter en hvit kanin ned i et kaninhull.


Forfatter: Lewis Carroll
Originaltittel: Through the Looking-Glass
Utgitt: 1871
Denne utgåve: 1985
Oversetter: Zinken Hopp
Format: Hardback
Forlag: J.W. Eides Forlag
Frå: Biblioteket, mi bokhylle (30. bok i 'Off the Shelf')

Baksidetekst: "Du, Pus, jeg har sånn lyst til å gå inn i Speilhuset, bare en eneste gang! Jeg er sikker på at det er nydelige ting der inne! Hør, Pus, nå leker vi at det går an å komme dit inn! Tenk om speilet var som et slør av røyk, så vi bare kunne gå rett igjennom! Du, kan du se at det er som et slør! Kanskje det er lett å komme igjennom likevel?" Alice klatret opp på kaminhylla mens hun snakket. Og tenk, det så virkeig ut som glasset smeltet bort og ble til en tåke av bare sølv! I neste øyeblikk var Alice tvers gjennom speilet og hoppet ned på golvet i Speilhuset.

Lesing av barnebøker i vaksen alder er ganske finurlig, og det tar ganske kort tid! Eg har sett Disneys versjon av Alice i Eventyrland mange gonger, men har aldri lest boka og det måtte det bli ei endring på. I bokhylla har eg fin lita bok (bilde lenger ned), men endte opp med gratis lydbok og bok frå biblioteket. Det var morsomme bøker og velskrevne, med fullt av finurlige karakterer. Alice minner litt om ein anna barndomskarakter, nemlig Dorothy i The Wizard of Oz. Har du tid ein ettermiddag eller har barn sjølv anbefaler eg desse bøkene.

XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar