Søk i denne bloggen

lørdag 17. september 2011

Bruker du biblioteket?

Inspirasjon til å skrive innlegg kjem frå alle kanter, og idag er det Marianne som får æren av å bli min inspirasjonskjelde med dette innlegget.

Eg har lest same artikkel (trur eg!), men som leserbrev i mi lokalavis, og det er lederen i Norsk Bibliotekforening som skriver. Det står blant anna og eg siterer:
De legger til rette for møter mellom mennesker, mellom mennesker og tekster, for opplevelser og læring.
Eg er ikkje av dei som bruker biblioteket så ofte til læring og kunnskap, men eg tar med meg ein del frå biblioteket.

Eg er av dei som er innom biblioteket 1-2 gonger i veka, og låner både bøker, lydbøker og filmer/tv-serier. Eg er ikkje tilhenger av å ha bøker i bokhylla som eg ikkje liker eller som eg ikkje har behov for å lese meir enn ei gong, og då er biblioteket godt å ha. Eg har og hatt perioder der eg ikkje leste så mykje, men for eit par år sidan vart leselysten vekka igjen og biblioteket blir flittig brukt.

Kindle har eg og, men det er stor forskjell på kva eg bruker den til og kva eg bruker biblioteket til. Engelske, tjukke bøker blir lest på Kindle, men eg må innrømme at det er best å lese på mitt eige språk i bokform.

Så, kva med deg? Bruker du biblioteket?

8 kommentarer:

 1. Det gjør jeg opptil flere ganger i uken. Utenom at jeg låner bøker og andre diverse medier så bruker jeg å bruke dataen. Av og til bruker det som venterom hvis jeg skal på noe og skal ta buss.

  SvarSlett
 2. Ja!!! Så artig med et bibliotek-innlegg:)

  SvarSlett
 3. Nei, jeg må innrømme at Deichman blir for stort for meg. Dessuten ligger det ingen filialer i nærheten av der jeg bor. Men så snart jeg kommer hjem til nord, tar jeg meg en tur innom biblioteket der. Enten for å låne bøker jeg ikke ville drasse med meg hjem, eller for å kjøpe bøker til en latterlig billig penge. Men jeg brukte biblioteket flittig da jeg var yngre og vi i likhet med de fleste andre nordmenn ikke hadde råd til å kjøpe alt vi hadde lyst på av bøker. Så noen av mine fagreste barndomsminner er fra biblioteket. Det er en fantastisk institusjon som jeg er veldig glad i. Bra innlegg!

  SvarSlett
 4. Askeladden: Eg bruker og dataen enkelte gonger, og bruker det som venterom:-)
  Synne: Takker!
  Line: Har aldri vore på Deichman, men eg liker betre mitt lokale enn det i Stavanger rett og slett pga størrelsen:-) Takk for kompliment!

  SvarSlett
 5. Det meste eg les av papirbøker er lånt. Dei er ei god blanding av lånt frå Bergen Off. Bibliotek, lånt frå biblioteket eg jobbar på eller lånt hjå venner/familie. I tillegg les eg og på Kindle'n min, og der er det sjølvsagt kjøpt.

  SvarSlett
 6. Eg trur meg og deg er ganske like, mostraum:-) Eg les mykje klassikere på Kindle'n og då er dei til tider gratis.

  SvarSlett
 7. Enig med de som sliter med Deichman, finner ikke fram og betjeningen framstår som arrogante og lite hjelpsomme
  (forbehold, da jeg bare har forsøkt 2 ganger og fikk snurt svar da jeg spurte etter doen)

  Forøvrig er jeg storforbruker av biblioteket, bruker det som nettbutikk, venterom, kaffeautomat og bussholderplass.

  SvarSlett
 8. Ingalill: Då er det greit med dei små hjelpsomme biblioteka:-)

  SvarSlett