Søk i denne bloggen

tirsdag 27. desember 2011

Litteraturmål 2012

Når det gjeld litteraturmål er det mykje eg kunne hatt som mål. Dei 10 som har fått den ærefulle og frykta plassen er nøye utvalgt, og dei som vart forkasta går på ein måte inn i andre eller så passer dei rett og slett ikkje meg.

Først vil eg ønska alle bloggere og blogglesere eit

GODT LESERIKT NYTTÅR!

Mine litteraturmål for 2012 er som følger:

1. Dickens-året 2012

I anledning Charles Dickens' 200-årsdag er det mange som skal lese bøkene hans. Eg har lest ei allereie, held på med to og skal få til fleire fleire før året er omme.

2. Off the Shelf

Eg har funne ut at eg kjøper ikkje så mange bøker, men mange nok til at bokhyllene snart er overfylt. Eg har ikkje oversikt over når eg kjøpte bøkene så alle bøker som ikkje er lest gjelder i dette målet.

3. 52 bøker

Eg vil gjerne vera ein superleser, men det går ikkje alltid som planlagt. I 2012 skal eg ihvertfall lesa ei bok per veke, også utvider eg målet etterkvart.

4. 1001 bøker

Eg skal vera med på lesesirkelen til Line, og i tillegg snusa meir på andre bøker på 1001-lista.

5. Nobelprisvinnere

Eg liker alle slags priser, men Nobelprisen er i det øverste sjiktet, og eg har lest altfor få Nobelprisvinnere. Det skal gjeras noko med.

6. The Man Booker Prize

Det var veldig kjekt å lesa bøkene som stod på short-list for 2011 til denne prisen, og saman med short-list for 2012 skal og tidlegare vinnarar lesas.

7. Andre bloggeres meninger

Alle lesere og bloggere har ikkje dei same følelsane om ei bok, og eg må slutta å ha dårlig samvittighet for at eg ikkje har lest den/dei bøkene som "alle andre" har lest, og heller kosa meg med dei bøkene eg faktisk leser, og gode bokomtaler.

8. Fantasy

Eg snuser på fantasy-bøker og har lagt ei fane over forfattere og bøker eg ønsker å lesa. Det er eit spennande tema, og bøkene er så ulike at det kan umulig bli kjedelig!

9. Agatha Christie

I 2010 vart den britiske krimforfatteren Agatha Christie 120 år, og bøkene blir utgitt med eit, i mine auge, lekkert omslag. Eg har nå rundt 20 stk og vil gjerne ha fleire. Filmatiseringane er sett utallige gonger, og saman med målet om Off the Shelf skal eg lesa Agatha Christie.

10. Fortsetje og blogge om bøkene eg les, og spre leseglede!

Eit av dei store og viktige måla, men eg vil prøva noko nytt. Alle bøker fortjener ein omtale, men ikkje alle fortjener ein like stor. Samlingsinnlegg skal prøvas ut, også skal dei bøkene som eg liker få større plass på bloggen.

XOXO

11 kommentarer:

 1. Tips til fantasy: Tilfeldigvis av Silje Fretheim. Godt nytt leseår;)

  SvarSlett
 2. Flotte mål, Elida! Mål nummer 7 er viktig,dårlig samvittighet og lesing går dårlig i lag.

  Ellers så synes jeg du er en av de i bloggverdenen som er en superleser, jeg blir like imponert hver gang jeg ser mandagsinnleggene dine :-D

  God romjul videre!

  SvarSlett
 3. Du har mange fine mål. Jeg gleder meg til å lese mer om Agatha Christie hos deg, kanskje får jeg også tips til mer fantasy. Knirk har gode lesetips på den fronten om du er ute etter tips, men det vet du sikkert allerede.

  SvarSlett
 4. Bokelskerinnen: Må sjekke ut bloggen til Knirk da, takk for tips!

  SvarSlett
 5. Jeg har også inntrykk av at du er en superleser, og er overrasket over å se at du bare har 52 bøker som mål - det samme som meg. Forskjellen er kanskje at du vil klare målet i løpet av våren en gang, mens jeg må slite hele året for å klare det til nyttårsaften:-)

  Jeg kikket gjennom Nobelprisvinnerlisten tidligere i dag og kom frem til at jeg har lest 26 av dem, ca 25 prosent. Ikke verst utgangspunkt for å lese flere!

  Det blir spennende å lese lengre bokomtaler fra din kant, selv om jeg alltid synes du klarer å få sagt mye på liten plass.

  Lykke til med målene, Elida!

  SvarSlett
 6. Line: Eg vil veldig mykje, men nå skal eg lese Forsytesagaen og Dickens og det kan ta si tid. Oppnår eg målet om 52 bøker i løpet av april så er det fantastisk, så får eg heller oppdatere på Goodreads etterkvart. Eg har ikkje lest så mange Nobelprisvinnere, men ser at John Galsworthy står på og John Steinbeck og begge er forfattere eg gjerne vil lese:-)

  SvarSlett
 7. Du er ikke den eneste som har dårlig samvittighet for å ikke ha lest bøker "alle" har lest og rost opp i skyene. Men ellers har du mange spennende mål:)

  SvarSlett
 8. "Alle lesere og bloggere har ikkje dei same følelsane om ei bok, og eg må slutta å ha dårlig samittighet for at eg ikkje har lest den/dei bøkene som "alle andre" har lest, og heller kosa meg med dei bøkene eg faktisk leser, og gode bokomtaler."

  Hurra for den. Jeg har nesten begynt å tenkt slik at hvis jeg leser mange nok omtaler om ei bok så er det nesten slik at jeg har lesten den selv.

  Jeg er spent på Agatha Christie bøkene, jeg har også en liggende nå som jeg skal lese på nytt og som jeg liker veldig godt.

  SvarSlett
 9. Takker for fin kommentar, Karin!

  SvarSlett
 10. For nokre flotte mål du har satt deg! Eg kjenner no at eg angrar litt på at eg ikkje satte meg mål i 2012 (haha), men eg skal jammen forsøke meg på fleire av dine (utan at det treng å bli mål av den grunn). Tenk at du las 145 bøker i 2011! Med mine 88 er eg er mektig imponert, eg greidde ikkje eingong å nå 100. Vel vel, eg har faktisk aldri lest noko av Agatha Christie, og det må eg jaggu gjere noko med.

  SvarSlett