Søk i denne bloggen

mandag 30. januar 2012

Veke 4

Eg er stadig imponert over dei flotte omslaga som møter deg i bokhandelen og biblioteket. Omslag er viktig for fantasien, trur eg, og bidrar til at bøker blir kjøpt. Nokon gonger blir omslag veldig like, og eg har funne to eksempel.Jane Austens Pride and Prejudice og Erin Morgensterns The Night Circus.

Den neste rekka er interessant fordi alle tre bøkene kjem frå same forlaget, Juritzen forlag.


Tydeligvis ikkje så enkelt som ein skulle tru å lage omslag.

Eg har ikkje lest ferdig nokre bøker denne veka, men eg har kjøpt adskillig fleire. Biblioteket hadde boksal, og eg burde absolutt ha politieskorte ved slike hendinger.

Kjøpte bøker 23.- 29. januar:
- Jill Barklem: Året rundt - Fire musehistorier fra Tornekrattet (Tiden Norsk Forlag/Bokklubbens barn)
- Jill Barklem: Flere musehistorier fra Tornekrattet (Tiden Norsk Forlag/Bokklubbens barn)
- Tore Hamsun: Efter år og dag (Gyldendal Norsk Forlag)
- Nora Roberts: Kjærlighetens magi (Bladkompaniet)
- Nora Roberts: Som hund og katt (Bladkompaniet)
- Raymond Chandler: Three Novels (Penguin)
- Colin Dexter: Siste buss til Woodstock (Gyldendal)

XOXO

10 kommentarer:

 1. Jeg jobber på biblioteket og har derfor tilgang til de bøkene som skal selges, før de blir lagt ut... Jeg var værre før, jeg tror faktisk at jeg nå klarer å gå forbi kasse uten å kikke :-) Men både bibliotek boksalg og loppemarkeder er en utfordring :-)

  SvarSlett
 2. Eg og var verre før, og var faktisk innom ein gong til på same salget, men då tok eg kun med meg det som var reservert til meg ;-)

  SvarSlett
 3. He he, slik salg er vanskelig å passere. Kjenner meg godt igjen der.

  Rart det der med like omslag, og spesielt der det er samme forlag.Det er kanskje en typisk dameroman, en lita jente /dame med ryggen til....

  SvarSlett
 4. Karin: Eg har lest to av bøkene til Juritzen (ikkje Indias datter) og det er typiske dameromaner. Det betyr likevel ikkje at same forlag har like omslag på tre av sine bestselgere, her snakker me dårlig fantasi.

  SvarSlett
 5. Dette har jeg faktisk ikke tenkt over, men likheten er slående!

  Takk for tips ang almanakk :)

  Klem Tonje

  SvarSlett
 6. Woah, her var det lite variert, ja! Mottok forresten Nattens Sirkus i går, og forelsket meg tvert i omslaget. - Nå ble det brått ikke like fantastisk lenger ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Omslaget er flott i seg sjølv, det var heller likheten eg reagerte på :-)

   Slett
 7. Det var morsomt observert:) Var også på salg på biblioteket her om dagen, skummelt fali. Heldigvis kom jeg ut med bare tre bøker:)Ga meg klapp på skuldra:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har tenkt på det ei stund, for bøkene til Juritzen kom i ein bokhandel-mail eg fekk. Morgenstern-biletet såg eg på ein anna blogg og det minte om Penguin Classic biletet til Austen. Eg var innom ein gong til på same salget, men klarte å styre meg ;-)

   Slett