Søk i denne bloggen

tirsdag 14. februar 2012

Valentines-blogghopp

Mari som skriver bloggen Flukten fra virkeligheten arrangerer Valentines-blogghopp. Det einaste du må gjera er å dela dine bokfavoritter innen kjærlighet/romantikk. Eg kan med handa på hjartet sei at eg feirer ikkje Valentine's Day, men har fått valentineshilsen av bestevenninna mi idag, og det er koselig.

Mine favoritter er gode klassikere, og starter med vår alles kjære Jane Eyre (Charlotte Brontës Jane Eyre), går videre til kjærligheten mellom Anne Elliott og kaptein Frederick Wentworth (Jane Austens Persuasion) før den lander hjå Margaret Hale og John Thornton (Elizabeth Gaskells North and South). Herlige bøker alle tre, og den siste bør fleire lese!XOXO

17 kommentarer:

 1. Filmen Persuasion er en favoritt kjærlighetsfilm<3

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, den er nydelig. Elsker den filmen :-)

   Slett
 2. å. dei høyrtes fine ut. Eg har plukka ut nokre eventyr og to til bøker i dag. =)

  SvarSlett
 3. Jeg har bare lest Jane Eyre av disse og den er veldig bra. Takk for tips.

  SvarSlett
 4. Bra liste med bøker:) fikk lyst å lese alle siden jeg ikke har lest noen av de, Jane Eyre har jeg allerede skrevet opp for lesning i år, men nå er de to andre det også:)Takk for romantiske tips:)

  SvarSlett
  Svar
  1. North and South er eit must-read syns eg :-)

   Slett
 5. Tusen takk for fine tips! :)

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke lest North and South, noe jeg bør gjøre snart, men jeg elsker miniserien til BBC som er basert på boken :) (Bør også få lest Persuasion, tror jeg)

  SvarSlett
  Svar
  1. Miniserien er genial, elsker den :-)

   Slett
 7. Det kan knapt finnes noen mannsperson i romantisk litteratur som kan måle seg med Captain Wentworth. Elsker ham, rett og slett(jeg vet det får meg til å høres ut som en 13-åring men shit au ;)).

  North og South husker jeg bare vagt som en tv-serie men skal legge meg boken på minne! Tusen takk for at du delte dine favoritter med oss, Elida.

  SvarSlett
  Svar
  1. Captain Wentworth får meg og til å føle meg som ein 13-åring så då kan me vera det saman ;-)

   Eg tilbrakte timevis med N&S-miniserien då eg oppdaga den på YouTube for eit par år sidan. Det var først ifjor sommer eg leste boka, og den var like bra som serien, og det er imponerande kor mykje dei har fått med frå boka til serien.

   Slett
 8. Charlotte Brontë og Jane Austen er begge to fantastiske forfattere som jeg liker veldig godt. Elizabeth Gaskell har jeg imidlertid ikke lest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Då må det leses Gaskell. Eg har kun lest North and South, men den er til gjengjeld magisk.

   Slett
 9. Jane Eyre er en av mine storfavoritter og jeg har lest den to ganger (en av få). De andre to står også på listen, og skal leses en vakker dag...

  SvarSlett