Søk i denne bloggen

fredag 2. mars 2012

Bok: "Idrettskongen"

Forfatter: Dag Erik Pedersen
Utgitt: 2012
Format: Innbundet
Forlag: Gyldendal
Frå: Biblioteket

Baksidetekst: Kong Harald er selve idrettskongen. Han har en femti år lang karriere som seiler på internasjonalt toppnivå bak seg. Få, om noen, nordmenn har vært til stede på flere sportsarrangementer enn kong Harald - fra lokale stevner til våre aller største idrettsøyeblikk. Kongen har sett og møtt dem alle - fra Hjallis til Koss, fra Wirkola til Bredesen, fra Gjermund Eggen via Ulvang og Dæhlie til Petter Northug og Therese Johaug. Gjennom en årrekke har Dag Erik Pedersen kommet tett på kongen og hans lidenskap for sport. Her kombineres fortellingen om utøveren Harald V med øyeblikksbilder fra hans entusiastiske virke som tilskuer og idrettens beskytter. Dette er en rikt illustrert fremstilling av et spennende liv og intense idrettsopplevelser, minner kong Harald deler med et helt folk.

Denne boka vart utgitt i forbindelse med kong Haralds 75-årsdag, 21. februar d.å. Som teksten sier har kong Harald ein lang idrettskarriere, både som utøver og tilskuer. Han har vore flaggbærer, sett eit utall cupkamper, møtt store og små idrettsutøvere, men som utøver er det seiling som står hans hjerte nærmest.

Eg er middelmådig interessert i sport, fotball er kjekt å sjå, og litt skisport, men det er stort sett det. Boka er spennande for den som er interessert i sport, og kanskje litt eldre enn meg. Her snakker me om sportsbegivenheter frå tidlig 50-tall og til idag! Ein heil del flotte bilete, og boka er krydra med hendelser frå det "virkelige liv": forlovelse og bryllaup, barnefødsler, tapet av kongens foreldre og tanker om fremtiden.

XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar