Søk i denne bloggen

mandag 31. desember 2012

Bokåret 2012 - og godt nyttår!

Å, herlege romjul! Ferie er heilt fantastisk då eg ikkje har sett snurten av det sidan sommaren, men for ei nattugle som meg er det verkeleg ikkje sunt. Dyna og puta har knapt sett meg før klokka 1-2 om nettene, og i 10-11-tida er eg oppe klar til ny dyst. Nyttårsfeiringa blir akkurat som eg vil ha det: mors kalkun og kongeleg variete på NRK1, så imorgen skal eg opp før klokka 9. Basta! I tillegg har eg blitt så lei av julemat, julekaker, snop og diverse anna som eg propper i meg ved juletider at i 2013 skal eg eta mest mogleg kvitt kjøtt (dvs fugl og fisk) og generelt leva litt sunnere. Treninga er ingen problem (sykler til jobb kvar dag), men så var det det eg putter i munnen.

Då er det desto meir oppløftande å gå gjennom bokåret 2012. Det har vore eit godt bokår! Færre leste bøker enn i 2011 (då vart det 150 stk!), men eg syns at 75 bøker på eitt år er kjempebra. Når 31 av dei er frå eigne bokhyller jubler eg høgt!

2012 var det store Dickens-året, og eg fullførte med 2 fullførte Dickens-bøker. Eg fortset med Dickens i 2013, og held nå på med 2 (!) Dickens-bøker. Veit ikkje kort lurt det er, men foreløpig går det greit. Historiane er vidt forskjellige, og eg kjenner handlinga i begge. Our Mutual Friend var ei av dei beste bøkene eg har lest i 2012, og eg fekk boka til jul så eg gler meg til å lese den på ny.


Lesesirkelen til Line er noko av det kjekkaste eg veit, og bøkene er interessante, morsomme, hjerteskjærande, får-lyst-til-å-kyle-boka-i-veggen-irriterande, og mange andre superlativer som eg ikkje kjem på akkurat nå. Eg har totalt sett vore med på 6 lesesirkelbøker, og lest 9 1001 bøker utanom. Etter ein rask gjennomgang av lista har eg lest totalt 58 1001 bøker, men eg har ca 30 uleste rundt om i huset. Cold Comfort Farm og Anna Karenina var to av dei beste bøkene i 2012.

 
 
Det viser seg at 2012 var ikkje året for nobelprisvinnere, men det nytter ikkje å gråte over verken spilt mjølk eller ufullførte mål. 2 tidlegare vinnere er ikkje noko å rope hurra for, men når den eine boka heiter The Forsyte Saga og inneheld nærmare 1000 sider så roper eg hvertfall hurra for det! 2013 blir eit betre Nobelår; eg må bare finne ut kor eg skal starte (eg har forøvrig lagt lista lenger ned og skal ikkje begynne med dei eldste, men heller ta det på impuls).
 
 
Eit anna ufullført mål (i mine auge) er målet som omhandler Bookerprisen. Her var det verkeleg ikkje mitt år, og med kun 3 shortlistbøker og 1 tidlegare vinnerbok så har eg lagt vekk det målet for 2013. Eit anna mål som er lagt vekk er fantasymålet. 4 fantasybøker er ikkje det beste utgangspunktet for vidare lesning.
 
Det som derimot frister til gjentakelse er Agatha Christie-bøker. I 2012 har eg lest 9 stk og sikkert kjøpt dobbelt så mange. Eg har mykje å gleda meg til i 2013!
 
Litteraturmåla for 2013 har eg publisert, det same med utfordringane eg har meldt meg på. Ein liten fugl kviskra i øyret mitt at eg var modig som har skrevet opp både Tolstoy, Melville og Rousseau i eit og same år, men eg trenger noko å strekke meg etter, og dessuten er lister til for å brytes. Det ser ut til at 2013 blir eit meget spennande bokår!
 
Om ca 11 timer skriver me 2013, og eg vil med dette ønske alle blogglesere ei god nyttårsfeiring og eit godt nyttår! Feir med måte, og husk at kvardagen kjem fortare enn du trur. Eg personlig grugleder meg til onsdag då eg må opp i 6-tida. Kan bli spennande!
 
GODT NYTTÅR!
 
XOXO

11 kommentarer:

 1. Jeg er virkelig imponert over hvor mye klassikere du leser! Jeg datt av Lines lesesirkel, men har tenkt å starte på ny frisk i januar. Dickens hadde jeg også tenkt å lese mye av, men klarte bare 2 (tror jeg). Jeg har ham på lesebrettet mitt så han kan bli med inn i ebok utfordringen jeg har gitt meg selv for neste år (25 ebøker). Så slår jeg 2 fluer i en smekk :-)

  Jeg ønsker deg et riktig Godt Nytt År og et Godt Nytt Leseår! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har dei siste åra blitt ein stor fan av klassikere, og skal lese fleire i 2013. Eg har og mange Dickens på Kindle'n, og gler meg!

   Slett
 2. The Forsyte Saga har jeg sett som mini serie men har ikke lest boken:) Det fikk jeg lyst til gjøre nå, takk for tips:) Ha en fin nyttårsfeiring og godt nytt år:)

  SvarSlett
  Svar
  1. The Forsyte Saga må leses. Velger du den norske utgåva er det bøkene "Den rike mann", "Skilsmisse" og "Til leie" du skal lese (i utganspunktet). God nyttårsfeiring til deg og!

   Slett
 3. Godt nyttår :) til deg og...
  Ser du har hat et fint år i bøker.. Måtte 2013 bli like innholdsrikt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Satser på det! Godt nyttår:-)

   Slett
 4. Godt Nyttår Elida! "..dessuten er lister til for å brytes." Yess! Der er vi helt enige! Frem med spenstige mål, de kan jo ikke annet enn ikke oppfylles ;-) Kanskje jeg nå skal endre antall leste bøker tilbake til 100 fra 85 som jeg i et svakt øyeblikk nedjusterte før klokkene ringte 2013 inn? Nope - jeg lovte meg selv å ikke endre noen mål etter året ble startet, så jeg får heller leve med at jeg overgår målet noe GRASSAT :D :D (er jo lov å være optimist, hehe...) Gleder meg til å følge deg i 2013 også! (..og så går også jeg litt sunnere inn i 2013 enn ut av 2012 - bevaremegvel for mye mat jeg har proppet i meg siste måneden...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har og vurdert å justera Goodreads med fleire bøker i 2012. Iplassen skal me overgå det grassat (i 2012 vart det 23 etter at målet vart nådd!). Matvrak er eg, men det må finnes grenser til tider, og med alt den maten og snopet eg har stappa i meg dei siste vekene så sko en tru eg ikkje trengte mat dei neste dagene. Hadde det vore såvel;-)

   Slett
 5. Eg er imponert over leseåret ditt! Kjekt å kikke innom bloggen din - godt nyt bokår:-)

  SvarSlett
 6. Godt nytt år, Elida!

  Jeg må si meg imponert over alle klassikerne du leser, skulle ønske jeg var like flink selv.

  SvarSlett
 7. Hipp hurra for et godt 2012 - leseår - du har vært superflink! Og jeg tar vel ikke feil når jeg sier at selv om du har lest litt færre bøker enn året før der igjen, så har du lest veldig mange mursteiner? Uansett, 75 bøker står det respekt av :-) Ønsker deg et strålende nytt leseår!

  SvarSlett