Søk i denne bloggen

mandag 22. juli 2013

Bok: "Felicia forsvant" (William Wisting #2)

Forfatter: Jørn Lier Horst
Utgitt: 2005
Denne utgåva: 2013
Format: Heftet, 279 sider
Forlag. Gyldendal
Mål/utfordringer: Off the shelf

Det er funnet eit lik. I forbindelse med gravearbeid er det funnet eit garderobeskap med eit lik, og vegen var ny i 1979. Med andre ord så kjemper Wisting både mot klokka og foreldelsesfristen. På same tid får William Wisting besøk av ein mann som vil melde forloveden sin sakna.

Det har gått to år sidan forrige drapssak (i Nøkkelvitnet), og tvillingane til William og Ingrid har forlatt redet. Line har begynt på UiO på medialinja, og Thomas snakker om å ta befalsskolen. Den nye våren til ekteparet har brakt med seg Williams slankekur (klimakset kom då han måtte gå med uniformsbuksa ukneppet under jakken på 17.mai), turer i skog og mark, og mat- og vinkurs på Folkeuniversitetet. Då Felicia forsvant i 1979 vart saken dårleg etterforska, og då liket av den sakna ungjenta blir funnet i skogen sit Wisting, Borg, Hammer og Mortensen med to drapssaker. Linjer blir trukket hit og dit, og det viser seg at sakene er uløselig knytta til kvarandre.

I går kveld la eg meg tidleg for det var første arbeidsdag i dag etter ferien. Eg skulle bare lese eit par kapitler i Felicia forsvant, men før eg slokkte lyset hadde eg lest ferdig boka. Den er meir intens enn Nøkkelvitnet, og dei siste kapitla vart lest med hjartet i halsen. Kor eg var då Jørn Lier Horst ga ut dei første bøkene sine veit eg, men sanninga er at eg las svært lite på den tida. Det positive med det er at det fins 6 bøker til, pluss den nye som kjem til hausten. I dag hadde eg mest lyst til å løpe til bokhandelen og kjøpe den neste boka, Når havet stilner, men så var det den jobben då. I morgen då blir det meir Lier Horst-handling! Karakterene i Felicia forsvant er dei same som sist. Torunn Borg er tilbake etter eit års permisjon, og elles er alt ved det same. Eg er litt spent på korleis det går med forholdet til William og Ingrid, då Ingrid har fått seg ny jobb utanlands. Kan langdistanseforholdet fungere? Felicia forsvant anbefales, og fleire kjem så fort dei er i hus og lest!

XOXO

6 kommentarer:

 1. Den skal jeg låne! Har lest bare Nøkkelvitnet før, så det passer bra.

  SvarSlett
 2. Har lest Den eneste ene og Jakthundene av Horst. og har et par andre liggende. Solid krim.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Lier Horst skriver solid krim. Nå venter eg på nr 3 for den hadde de ikkje inne på bokhandelen, men då får eg lest noko anna;-)

   Slett
 3. Jeg har lest noen av Lier Horst og liker bøkene veldig godt, jeg leser de dessverre ikke kronologisk...

  Gro :)

  SvarSlett
 4. Har ikke lest kronologisk jeg heller dessverre, men, men, har lest Vinterstengt og Jakthundene. Meget bra lesestoff!

  SvarSlett