Søk i denne bloggen

mandag 19. august 2013

Leserprofil

Fleire bloggere sparker i gang hausten med leserprofiler. Først ut var bokmerker som hadde lånt den hjå Bokhora. Dei siste dagene har eg lest profiler hjå Marianne, Astrid Terese, Catrine og Isabella.

Min leserprofil er som følger:

1. Hvilken bok leste du sist?
Colum McCanns Booker-nominerte TransAtlantic.

2. Hvilken bok skal du begynne på nå?
Med 5 påbegynte bøker så er hovudmålet akkurat nå å bli ferdig med dei. På lengre sikt er det Lev Tolstojs Krig og fred som står øverst på skal-begynne-på-lista.

3. Er det flest mannlege eller kvinnelege forfattere i bokhyllen din?
Flest menn. Eg vil gjerne lese meir kjønnsnøytralt, men som regel slår mennene ut kvinnene.

4. Teller du alltid hvor mange sider du har igjen av en bok, eller tenker «nå har jeg kommet en fjerdedel/halvparten» eller lignende?
Eg teller når eg les på senga for å sjå kor langt det neste kapitlet er, og om eg greier å lese det før eg sovner.

5. Hvordan velger du hvilke bøker du vil lese? (For eksempel omslag, tips fra venner, anmeldelser, topplister, blogger osv)
Innfallsmetoden og omslag speler ei lita rolle, men som regel er det lister (som 1001 og Booker-prisen) og tips frå Goodreads.

6. Når er ei bok for lang?
Når eg vegrer meg for å plukke den opp. Når eg blir distrahert av den minste ting. Når det blir meir interessant å sjekke kor langt eg har igjen av boka.

7. Leser du like gjerne på engelsk (hvis det er originalspråket) som på norsk?
Absolutt! Men eg les framleis hakket kjappere på norsk enn engelsk, og det hender ofte at eg er fryktelig lat og les boka på norsk. Kindle'n har bidratt til meir originalspråk.

8. Hvilken bok var den siste du bare måtte overtale ALLE vennene dine til å lese?
Eit søskenbarn tok nettopp med seg Merice Briffas Australia-trilogi, og den er det kolleger som har lest på grunn av meg. Eg er ikkje typen som dytter bøker på andre, og anbefaler igrunnen lite utanom bloggen.

9. Kan du slutte å lese en bok hvis den er kjedelig? I så fall – når gir du opp?
Eg gir opp når boka har ligget brakk i lang tid, og den ikkje frister. Dei seinare åra har eg blitt flinkare til å velge ut bøker, og eg les som regel ikkje bøkene som ligger øverst på salgslistene.

10. Hvilken sjanger er overrepresentert i bokhyllen din – og hvilken finnes ikke?
Krim og klassikere er godt representert. Lite fantasy i mi bokhylle.

XOXO

11 kommentarer:

 1. 5 påbegynte bøker? Jeg er imponert over at du holder kontrollen! Selv begynner jeg å få nok med to... ;) Kjekt å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går litt hals over hode til tider, så det skal ikkje gjentas;-)

   Slett
 2. En fin lererprofil og så fint å bli litt bedre kjent med deg før vi snakkes i september :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. leserprofil... Går litt fort i svingene!

   Slett
  2. Eg gler meg veldig til å treffe deg, Astrid Terese

   Slett
 3. Hadde 8-9 bøker på gang her for en stund sia. Måtte legge vekk noen, ble bare rot. Men 5 bøker kan jo gå bra:) Fin leseprofil! Takk for link forresten!:) Har anbefalt Merice Briffa til andre lesere, men de har liksom ikke elsket den like godt som meg, enda så koselig serie det er. Men de innrømmer å ha slukt den allikevel. Gleder meg til den nye boken i serien!:) Ønsker deg en videre fin dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vert igrunnen bare rot nå og, men det er nokon lydbøker og:-)

   Fine dag til deg og!

   Slett
 4. Fin profil! Briffa må jeg sjekke ut, trilogien høres jo kjempeinteressant ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig fin trilogi:-) I rekkefølge heiter dei "Mine drømmers land", "Urolige tider" og "Elvens datter." Blir gitt ut på Vega forlag.

   Slett
 5. Eg har og Krig og fred høgt oppe på mine lister. Det har eg hatt lenge... Eg veit eigentleg ikkje korfor eg kvier meg litt for å gå laus på ho, for eg likte jo Anna Karenina og fleire av Tolstoj sine noveller godt. Eg trur det er frykta for å ikkje rekke å lese andre ting, som tar litt over. Det er jo så mykje spennande som blir gitt ut i haust og, og eg vil jo gjerne lese alt med ein gong.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat den biten om å gå glipp av noko slit eg og med. Det fins jo fullt av bøker eg absolutt skulle ha lest medan eg t.d. les Krig og fred, men det får bare stå til. Eg håper eg rekk frista til lesesirkelen for eg har ikkje sjanse til å begynne på den før eg har lest ferdig "To Kill a Mockingbird."

   Slett