Søk i denne bloggen

mandag 16. september 2013

Oslohelg

I helga har eg vore ein tur i Oslo på bokfestival og bokbloggtreff. Her har du mine opplevingar frå den helga.

Torsdag 12. september

Torsdag føremiddag gjekk eg ombord i eit fly frå Sola til Gardermoen. Målet var Oslo, og bokbloggtreff. Då eg kom til Oslo sentrum dumpa eg kofferten på Thon Bristol, og gjekk strake vegen til yndlingsbokhandelen min i Karl Johan: Tanum! Her kunne eg seriøst ha flytta inn. Nokon hundre kroner fattigere gjekk eg vidare til Citypassagen, og Cappelen Damms bakgårdssalg. Her vart eg og litt fattigere, merkeleg nok.

 
Etter bokkjøpinga var eg ein kort tur innom Oslos nye bokstove: Eldorado. 3200 kvm med bøker. Her hadde bloggerne fått tilbod om omvisning dagen etter, men eg var opptatt på anna hold. På kvelden traff eg ei venninne til middag.
 
Fredag 13. september
 
Sidan eg hadde handla meg mange fine bøker dagen før skulle eg ikkje ha nye bøker idag. Eg er morgonfugl når eg bur på hotell, og vil helst ha med meg alt. Bokfestivalen er forsåvidt ikkje så viktig for meg, det er bokbloggtreffet eg reiser for. Derfor vandra eg gate opp og gate ned, klarte å la vera å gå meg vilt, og har funnet ut at Oslo er ikkje så galt. På Hovudscenen kl. 13 samtalte Dag H. Nestegard med biograf Tor Bomann-Larsen, og det er noko ein ihuga rojalist ikkje kan gå glipp av. Nå lanserer han sitt sjette bind om kong Haakon og dronning Maud, og planen hans i utgangspunktet var to bind. Den planen gjekk fort i vasken, og den andre planen om at alle binda skulle vera ferdig til jubileet i 2005 gjekk og i vasken. Eg syns bøkene er gode og informative, og har lest fire av dei så langt. Før Bomann-Larsen kom på scenen var det eit arrangement for ungdomsskoleelever. Du kan trygt seia at i løpet av sceneskiftminutta gjekk gjennomsnittsalderen kraftig opp!

Eg hadde meg ein vandring i gate opp og gate ned etter denne samtalen, og dumpa innom butikker som Marthes lekestue (kjøpte presang til mor), kjøpte makroner hos Pascal (han har ein makron som smaker brunost!), og fant ein statue av kong Haakon som eg ikkje visste stod der eg fant den. Som den rojalisten eg er så kunne eg sjå bakfrå kven det var. På veg nedover Karl Johan igjen (frå Slottet) fant eg ARKs festivaltelt og der satt Jørn Lier Horst. Min krimfavoritt akkurat nå (og eg har bare lest dei to første bøkene). Han prata om sitt forfatterskap, og sjølvsagt den nye boka Hulemannen. Den har eg nå kjøpt signert, og det er den einaste årsaken til å kjøpe innbundne bøker.
Fredag kveld spanderte eg middag på mi lillesøster som bur og studerer i Oslo. Me var på eit koseleg sted som heiter Tullins, og etterpå var me i Oslo Nye Teater, og såg Vålerenga-krøniken Neste kamp. Eg er fan av fotball, men ikkje Vålerenga, men så bra som det var så vart eg nesten litt Vålerenga-fan. Det var latter, sang og musikk, ein meget god historie fortalt i hovudsak av Finn Schau, og alt i alt ein meget vellukka kveld.
 
Lørdag 14. september
 
Dagen for bokbloggtreffet! Planen min var å møte opp kl. 11, men då eg klarte å rota meg heilt ned til Byporten og havna i ein kaffe/te-butikk der ekspeditrisa meir enn gjerne pakka inn presangane til far og bror så kom eg til Gyldendalhuset ein halvtime seinare. Ifjor var eg lettare nervøs og vurderte faktisk å legga meg sjuk for å sleppa heile greia, men iår var det heile mykje lettare. Klemming var like naturleg som håndtrykk, for dette er mennesker som eg kjenner. Då klokka vart 13 opna Knirk ballet, ho vart avløyst av Silje med quiz (der mitt bord var ein av to vinnerbord og fekk velga to bøker frå det rikhaldige bokbordet først), og medan lærer-Silje retta quizen fortalte Elin om bokbloggerprisen (sjå eiga fane), og Elin fortalte om bookcrossing. 
Mine bøker frå bokbordet
Liten pause før me forflytta oss til Hamsun-salen. Her fortalte Elin om korleis ein kan få lesere til bloggen, Line fortalte om litteraturkritikk på blogg, og Anne Fløtaker frå Cappelen Damm fortalte om korleis prosessen frå manus til bok blir til. Meget interessante foredrag alle tre! Kort pause med luftings på plassen, før tapasmiddag vart servert ca 1830. Det vart me alle mette av, og etterpå var det Brillequiz med Harald Eia, og fest på Sehesteds plass. Alt i alt ein meget vellukka dag, og arrangørene fortjener all honnør!
 
Søndag 15. september
 
Tidleg oppe igjen, men satt ved frokostbordet (lite som slår hotellfrokost) i nærmere to timer med Astrid Terese. Sidan flyet mitt ikkje gjekk før ca 16 og eg måtte ut av hotellet til kl. 12 dumpa eg den veldig tunge kofferten på Oslo S (bøker er tunge greier!), og hadde meg ein tur på Operataket. Etterpå vart eg sitjande å lese på Oslo S før eg tok toget utover til Gardermoen.
 
Alt i alt ei meget bra helg i bøkenes teikn!
 
XOXO 

22 kommentarer:

 1. God oppsummering av en opplevelsesrik helg, Elida! Jeg er hverken fotball- eller VIF - fan, så Neste kamp tror jeg nok at jeg står over, men Marthes lekestue derimot, den vil jeg se nærmere på ;-). Hyggelig å treffe deg igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Marthes lekestue er verdt eit besøk, og all byer trenger slike nisjebutikker:-)

   Slett
 2. Skal muligens til Oslo i oktober,da skal jeg få med meg både Marthes lekestue og Eldorado tenker jeg. Kjekt for oss som ikke var til stede å lese opp opplevelsene deres denne helgen:-) Neste år VIL jeg og!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du likte innlegget, og alle bildene eg la ut på Instagram:-) Neste år må du komme, Beathe!

   Slett
 3. Hotellfrokosten på Bristol var kjempegod!Jeg klarte å begrense meg til kun 2 bøker, men det har nok litt sammenheng med at jeg ikke fikk så mye tid til å titte etter bøker ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå skal eg ikkje kjøpa fleire bøker før neste år, for her er det kjempefullt!!!

   Slett
  2. Klarer du å holde deg fra å kjøpe bøker i 3,5 måned, ja DA blir jeg mer enn litt imponert!!! :o) Kjekt å lese oppsummeringen din! Jeg gikk dessverre glipp av Jørn Lier Horst sin signering, men fikk en signert bok likevel - om enn ikke dedikert til meg personlig. Ennå ergerlig på meg selv over at jeg ikke kom meg avgårde LITTEGRANNE tidligere, men jeg satt i Hovedteltet og fikk med meg annen åndelig føde. Jammen er det bra å kople Oslo bokfestival med bokbloggertreffet! Bøker på bøker flere dager til ende :D

   Slett
  3. Det går jo alltid an å prøve;-) Håpet er gratis!

   Slett
 4. Har lest masse nå om treffet og kunne gjerne tenkt meg å ha vært der, men når jeg leste ditt innlegg savnet jeg plutselig Oslo litt. Tullinns har vært "stamstedet" for lunsj i åtte år nå, digger det stedet! Ha en fin leseuke og blir interessant å høre om du er like frelst på Lier sine bøker når du kommer til siste:-) Jeg har ikke lest noen, og jeg skal må det jo være kronologisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er merkelig kor godt ein liker å lese om seg sjølv;-) Samtidig så har eg sett at det er ulike innlegg etter kva bloggeren har vore opptatt av på treffet.

   Oslo har alltid skremt meg litt, men etter at eg har vore 3 gonger dei siste to åra så går det ganske greit. Tullins var ein veldig fin plass, og blir garantert besøkt fleire gonger.

   I skrivande stund har eg bare lest to av dei så me får sjå korleis det blir mot slutten;-)

   Slett
 5. Så bra fortalt Elida! Nok en gang tusen takk for Hamsun. Jeg kommer altså til å beholde den....håper det er ok?

  Som royalist, spionerer du på kongen da, når han er her på fisketur? hi-hi

  Aschehoug har åpent arrangement på Sølvberget 3.oktober. Kanskje vi ses der? Om du ikke skal på potetfestival?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er heilt greit at du vil beholde Hamsun. Det går an å gå inn på bookcrossing.com, taste inn BCID'en og registrere at boka er funnet og at den inngår i privat samling. Alt det kan gjeras utan å opprette konto.

   Nei, eg har ingen interesse av å spionere på kongen når han er på fisketur. Eg er ein såpass privat person sjølv at eg syns kongen skal få ha den friheten og det lille privatlivet sitt i fred. Eg er meget opptatt av slekter og slikt, og kan ein del datoer og familiemedlemmer, og kven er i slekt med kven og slikt noko. Eg liker godt bøker om kongelige, og fekk dronning-biografien i julegave. Det trur eg er få under 30 som har fått;-)

   Spennande, skal sjekke ut kva det arrangementet går ut på og evt deltakelse, men eg skal på potetfestivalen på lørdag:-)

   Slett
 6. Jeg er glad du kom og ikke ble sjuk! HURRA!

  SvarSlett
 7. Nå ble jeg litt misunnelig på frokosten deres. Neste år skal jeg ta en litt senere buss hjem, det ble litt stress med frokost og gåtur til bussterminalen søndagsmorgen i år :) Det er så godt å bare ta det rolig med frokosten.

  Det var nesten så jeg ble fristet til å se dette stykket. Da du fortalte om stykket på treffet så var begeistringen din smittende :) Det er et godt tegn.

  Det var veldig hyggelig å treffe deg i år igjen. Du er sånn ei sprudlende jente man bare blir glad av å være i nærheten av. Du gir ikke inntrykk av at du er nervøs i det hele tatt, så jeg ble litt overrasket over å lese at du gruet deg like mye til treffet i fjor som det jeg gjorde selv ;)

  Til neste år hadde det vært hyggelig om vi var flere på samme hotell. Da kunne vi avsluttet kvelden med skravling i baren og spist en lang, hyggelig frokost sammen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Frokost er undervurdert, og hotellfrokost er jo noko av det beste:-)

   Stykket var meget bra...eg smiler bare eg tenker på det!

   Hehe, takk. Sjølvtilliten min fyker i været her. Ifjor var eg veldig nervøs, og veldig forkjøla så ein tanke var faktisk å droppa heile greia. Eg er så glad for at det ikkje vart gjort, for dette året var det dobbelt så gøy for eg kjente så mange fra før. Kanskje eg sprudler meir når eg er nervøs;-)

   Det skulle jo gått an å samle fleire bloggere på samme hotell. Undersøkt om for eksempel Savoy eller Bristol som ligger så nærme hadde noko rabatter om mange bestillte ilag?

   Slett
 8. Takk for sist Elida- selv om jeg ikke fikk snakket med deg. Fin oppsummering av et flotters treff.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. I like måte, Anita! Det skal godt gjeras å snakka med godt 50 menneske og ofte har ein vel favoritter i bloggverda som ein snakker ekstra med:-)

   Slett
 9. Høres ut som om Oslo-turen din var veldig flott! Bra du også koste deg på treffet!

  SvarSlett
 10. Det blei jo altfor lite tid til skravling, så klart, men elles var det veldig kjekt å endeleg treffe deg. Vi tar ein kaffe, neste gong vi er på same kant av landet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir alltid for liten tid til skravling, men så er det jo kjekt å sette eit ansikt på bloggen, også kan ein ta igjen det tapte ved ein seinare anledning.

   Eg syns det var festlig at eg kjenner litt av familien din, og me må absolutt ta ein kaffe når me er på same kant av landet:-)

   Slett