Søk i denne bloggen

tirsdag 17. september 2013

Amerikanske Bookerpris-vinnere?


Ryktene før ein pressekonferanse i morgon er at prisen vil opne for amerikansk deltaking.

Dette året er Bookers shortlist veldig utbredt, det er kun ein av forfatterne som er engelsk. Dei andre er frå Irland eller Commonwealth, og det burde satt nokre spirer i jord. Bokmarkedet er meget internasjonalt, og amerikanske og britiske forfattere blir som regel gitt ut på lik linje i begge land. Booker-prisen ynskjer nok å henga med i tida, og det er kanskje eit påheng til tidlegare kolonitider å kun tillate britiske forfattere til ein bokpris.

Det eg tenkjer på i denne samanheng er dei unge og lovande. Debutantane (som på dette årets longlist var heile fire stykker) blir løfta opp og fram, og får ein enorm boost i sitt forhåpentligvis lange forfatterskap. Vil noko bli øydelagd for dei når det blir fleire om "beinet?"

Ein anna ting er skal britane få innpass i ein foreløpig amerikansk pris? Pulitzer-prisen blir om eg har forstått riktig kun gitt til amerikanske forfattere.

Det blir spanande i morgon og sjå resultatet av pressekonferansen. Clementine har skrevet eit glitrande innlegg om denne saken, og det kjem garantert meir frå den kanten når resultatet er klart.

XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar