Søk i denne bloggen

torsdag 10. oktober 2013

Bok: "Det annet kinn" (Svend Foyn #3)

Forfatter: Jan Mehlum
Utgitt: 2007
Format: Lydbok, lest av Nicolai Cleve Broch, 7t12min6sek
Forlag: Lydbokforlaget

Per idag har Jan Mehlum tretten romaner om Svend Foyn på samvittigheten. Det annet kinn er den tredje og ifølge Turid Larsen i Dagsavisen befester Jan Mehlum sin etter hvert trygge plass som habil spenningssnekker med den siste romanen (frå omslaget til lydboka). Den andre romanen mottok han Rivertonprisen for, og eg er ikkje ferdig med denne forfatteren.

Tønsberg-advokaten har komt seg etter strabaset i forrige bok, og er nå klar for nye utfordringar. Då han blir oppsøkt av sin tidlegare flamme, Anna Löwe, har ikkje Foyn så veldig lyst til å ta saken. Gunnar Staalesens romankarakter Varg Veum hadde alltid som prinsippsak (så vist eg husker) å ikkje ta saker med forsvunne ektemenn. I Veums tilfelle trenger han penger; Foyn har ikkje det problemet. Foyn tar likevel saken, og skal nå leite opp overlege Sten Löwe. Det vil vise seg at Löwe er ein damemagnet, og eg humra godt då Foyn i sitt stille sinn utbryter:
"Var det min skyld at hun hadde endt opp med lokalutgaven av Casanova?"
Löwe har hatt sine svin på skogen, både her i landet, og lenger ut i Europa. Då Svend Foyn slår seg ihop med politiet kjem det fram at Löwe er ikkje det einaste forsvinningsnummeret i Tønsberg dei siste åra, og heller ikkje det siste. Foyn klarer som alltid å rote seg oppi skumle menn og vakre damer, men lander som regel med beina på bakken.

Korleis ein advokat klarer å rote seg oppi slike saker gong etter gong er eit spørsmål, men det er spennande å fylgje med. Det går til tider i ein heseblesande fart, og det er få kvelder Foyn kan sette seg ned i godstolen med Backe-Gabrielsen og sjakkbrikkene. Det annet kinn er mindre intens enn Kalde hender, men den er ikkje mindre spennande. Nicolai Cleve Broch gjer ein god figur for opplesinga, og eg har ingenting å utsette på han. Anbefales!

XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar