Søk i denne bloggen

søndag 9. mars 2014

Bok: "Den eneste ene" (William Wisting #4)

Forfatter: Jørn Lier Horst (f. 1970)
Utgitt: 2006
Min utgåve: 2011
Format: Heftet, 262 sider
Forlag: Gyldendal
Mål/utfordring: Off the shelf, krimbøker

Eg ligger litt etter med William Wisting, men i det tilfellet er det praktisk at alle 9 bøkene står lina opp i bokhylla, klar til å angripes. Denne las eg ferdig tidlegare i veka, men med travle dager på krimfestivalen i Oslo er det først nå eg har satt meg ner med pcen sidan tysdag.

I fjerde bok er det Larvik Håndballklubbs nyaste spelar Kajsa Berg som er sporlaust forsvunnen. William Wisting og teamet hans leiter høgt og lågt, og forhøyrer fleire i miljøet rundt Kajsa utan noko særleg hell. Wisting føler han beveger seg i eit mørke, og det er først når det kjem for ein dag at ein av guttevennane til Kajsa er med i ein innbrotsliga at det løsner for politiet. Når det endeleg løsner blir det fart i sakene.

Tysdag kveld las eg 200 sider på 2 timer, og det er eit godt teikn på at boka er bra. Lier Horst fortsetter å levere, og eg gler meg til fortsettelsen. Forfatteren veit korleis han skal fange leseren, men det geniale er at han ikkje nødvendigvis forteljer alt. Lesaren kan sjølv tenkje seg til kva som skjer i det vidare politiarbeidet, og den tankegangen er gjeldande i slutten av etterforskninga i denne boka. Utan at eg skal røpe for mykje, er slutten meget sår, og rokker ved privatlivet til William Wisting. Anbefales!

XOXO

2 kommentarer:

  1. Dette var den første boka jeg leste om William Wisting, og jeg husker jeg likte den godt. Den gjorde inntrykk.

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig med deg, Anita. Nå er eg godt inne i femteboka, og det blir ikkje lettare å vera politi;-)

      Slett