Søk i denne bloggen

søndag 16. mars 2014

Bok: "Mørke grener"

Forfatter: Nikolaj Frobenius (f. 1965)
Utgitt: 2013
Format: Ebok, 275 sider
Forlag: Gyldendal
Mål/utfordringar: Krim, Nye forfattere

Nikolaj Frobenius debuterte så tidleg som i 1986 med ei prosatekstsamling, men det var romanen Latours katalog ti år seinare som førte til hans internasjonale gjennombrudd. Eg satt i salen sist helg då Frobenius vart nominert til Rivertonprisen 2013 for Mørke grener. Kven som vinner får me svaret på 3. april.

Forfatteren Jo Uddermann er kun veker frå publikasjon av ein dokumentarisk roman. Foruten å vera forfatter er han ektemann og far, og syns livet er ganske greit. Etter ein opptreden på Bokprogrammet begynner merkelige ting å skje. Ei barndomsvenninne blir funnet myrda, ein hund blir funnet drept utføre garasjeporten, bildørene står på vidt gap utføre eit handlesenter, og Uddermann kjenner seg iakttatt. Då det viser seg at barndomskameraten Georg ikkje døydde i eit fengsel i Irland, blir Jo Uddermann meir og meir overbevist om at han er ute etter hevn.

Eg har kun lest to av bøkene nominert til Rivertonprisen, men akkurat nå har eg eit håp om Frobenius. Mørke grener har ein eim av skumle tendenser rundt seg, og den greip tak i meg frå første stund. Jo Uddermann blir sakte, men sikkert sprø, og det er ulidelig spennande å lese. Som ein anna av Frobenius forfatterkolleger syns eg Frobenius beveger seg mot den psykologiske romanen. Anbefales!

XOXO

6 kommentarer:

 1. Så bra at du likte denne. En av fjorårets høydare for meg.:)

  SvarSlett
 2. Jeg likte også denne veldig godt, selv om jeg kom veldig langt ut i boken før jeg begynte å lure på om det var noe i veien med Jo. Ha en super søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tok lang tid før eg kobla kven som var ute etter Jo;-) Fin søndag til deg og:-)

   Slett
 3. Denne har jeg nettopp begynt på, det virker veldig lovende så langt i hvert fall!

  SvarSlett