Søk i denne bloggen

søndag 23. mars 2014

Smakebit på ein søndag - nr. 56

Flukten frå virkeligheten publiserer kvar søndag ein smakebit frå ei bok ho les, og inviterer andre bloggere til å bli med. Skriv eit innlegg om din smakebit, og link innlegget ditt til Maris innlegg.

Det er ikkje kvar søndag eg deltar, men enkelte gonger syns eg at dette må fleire lese. Sjølv om eg har ørten bøker i bokhyllene eg skulle ha lest, har eg gått amok på biblioteket. I dag les eg John le Carres første bok om George Smiley (som faktisk er frå bokhylla), men av ein merkeleg årsak har eg bok 1 og 3, så resten måtte eg låne.
Folk som bor i Merridale Lane maler ikke dvergene sine, det ville de anse som et typisk utslag av den foraktede forstadsmentaliteten, og av samme grunn unnlater de også å beise uglene. De venter tålmodig på at årene skal forlene deres dyrebare eiendeler med alderens patina, så selv treverket i garasjen en vakker dag vil kunne smykke seg med tydelige spor etter husbukk og tremark. 
Frå John le Carres Telefon til avdøde.

XOXO

20 kommentarer:

 1. John le Carré är konstigt nog en författare som jag inte alls fastnat för. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg skal gi han ein sjanse, og om kryss blir kun kryss i 1001 lista, så er det greit:-)

   Slett
 2. Den høres spennende ut :) likte smakebiten:)

  SvarSlett
 3. Ikke lest noe av forfatteren. takk for smakebiten og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. En klassiker dette! Lenge siden jeg las noe av denne forfatteren! Fint å få en påminnelse om at jeg kanskje bør vurdere Le Carre som en klassiker jeg skal lese dette året.( mange står på lista!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg og les mykje klassikere, og mykje eg kan krysse av på 1001 lista. 3 av bøkene om George Smiley står på lista, og med min kronologiske hjerne les eg like godt alle 8:-)

   Slett
 5. Må ta meg en tur bort i hyllen og se hva som står der, jeg vet jeg har noe av forfatteren. Var ikke han populær for 30 år siden? Takk for fin påminner :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mogleg det, men ein av bøkene vart og filmatisert for nokre år sidan med Gary Oldman.

   Slett
 6. Denne forfatteren må jeg jo sjekke ut, tror ikke jeg har noen bøker av ham men akkurat det går det jo an å gjøre noe med;-) Tusen takk for smakebiten og tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og mogleg å bruke biblioteket, Beathe;-)

   Slett
 7. Tror inte att jag har läst något av le Carre men det borde jag nog göra. Tack för smakbiten. :)

  SvarSlett
 8. John Le Carré var verkligen länge sedan jag läste något av! Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 9. John le Carré. Varför har jag aldrig läst denna författare? Står och dammar i bokhyllan gör han dock :) Får ta itu med saken någon gång! /Kriss på Bokdetektiven.se

  SvarSlett