Søk i denne bloggen

mandag 21. april 2014

Post påskelektyre

I dag burde eg jo hatt eit digert innlegg om Charlotte Brontës 198-årsdag, men om eg framleis blogger om to år så tar eg feiringa då. Sitatet frå Goodreads i dag er som følger: I am no bird; and no net ensnares me: I am a free human being with an independent will. Påskeferien min ebber sakte, men sikkert ut, og dette har vore ferien med stor F. Eg har ikkje vore verken på fjellet, i utlandet eller ved sjøen, men med late dager, mange boksider og Hercule Poirot på tv så blir det deilig.

Eg hadde ikkje store planer om påskekrimmen. Krim har eg lest sidan midten av februar ca, og har foreløpig fått litt nok. Mogleg eg leverer tilbake krimbøkene eg har på iPaden frå ebokbib og finner på noko anna, må tenke litt på det. Ferien starta fredag før palmesøndag, og lørdag morgon fant eg ikkje mindre enn 954 titler hos ebokbib. Det veks stadig vekk! Susanne Kaluzas Mammarådet vart lest på eit par timer, og med det var leselysten vekka igjen. Søndag leste eg Johan Theorins Gravrøys. Begynte på ettermiddagen og var ferdig til leggetid. Spennande og skummelt! Mandag var eg og mor ein tur på SUS og leverte teikneseriepermer til barneavdelingen, og på Kvadrat ein tur. Eg fekk aller ærbødigst lov til å ta ein tur på bokhandelen (intern spøk i familien), og nyinnkjøpte Godt nok for de svina av Anita Krohn Traaseth vart lest same dag. Langfredag las eg ferdig andre bok om George Smiley, Mord av klasse, og påskeaften las eg Lucinda Rileys Den italienske jenta. Eg og ebokbib er blitt fryktelig gode venner!

Innimellom har eg høyrt Aldous Huxleys Brave New World via audible, og den vart eg ferdig med i går. Eg har slitt litt med George Smiley. Eg syns ikkje det er så spennande som omslaget vil ha det til, og langfredag las eg Mord av klasse og Alberte og Jakob på same tid. Eit kapittel i den eine, og eit kapittel i den andre heilt til John le Carre var ferdig. Utmerka lesemetode! Sidan eg har vore ein frykteleg dårleg lesesirkeldeltaker dei siste månadene har eg i dag gjort ein innsats og lest ferdig Alberte og Jakob.

Så det var min påskelektyre. Lite krim i grunnen, men då kan eg spare både Jakob Melander og Jo Nesbø til ein anna dag. Har du lest noko i påska?

XOXO

14 kommentarer:

 1. Høres ut som du har hatt en fin påske. Jeg leser krim hele året, så i påsken har det blitt litt av både krim og andre ting. Hva skjedde med Amy?, Hundre år med hodebry, Krypet og Mapuche. ebokbib er genial, den bruker jeg en del, eneste problemet er at jeg må dele iPad`en med de jeg bor med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg les vel stort sett krim av og på heile året eg og. Akkurat nå er eg litt mett av det så nå må eg finna noko anna. Eg ser mange har lest Mapuche, må notere meg den på Goodreads.

   Eg har iPad'en heilt for meg sjølv, og det er deilig:-)

   Slett
 2. Sier som Tine over her, at det virker som du har hatt en fin påske med mye godt lesestoff. Jeg hadde plukket ut fem bøker som jeg hadde planer om å lese, men leste bare to av dem,og en annen bok jeg egentlig skulle vente litt med. Så det ble ikke så veldig mange bøker denne påsken som jeg trodde, men fra neste uke blir det litt bedre tid igjen til lesing. Over 900 bøker på ebokbib er veldig bra!:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg hadde i grunnen ingen haug å plukke frå, har heller lest litt ut av lyst og humør. Ein kan ikkje alltid ha så god tid til lesing;-)

   Over 900 bøker er kjempebra. Eg elsker at eg ikkje trenger å gå innom biblioteket og dra det fram og tilbake. Sikkert derfor eg og elsker nettshopping;-)

   Slett
  2. Kjenner til det der, jeg handler stort sett alle bøkene på nettet, syntes det er veldig greit! Jeg hadde ikke lånt på biblioteket hadde det ikke vært for ebokbib, så det er helt toppers!

   Slett
  3. Eg liker veldig godt å gå på biblioteket, men det er veldig deilig å sleppa til tider:-)

   Slett
 3. Så kjekt med Cora Sandel! Jeg likte Alberte bøkene kjempegodt. Det er rart med den krimmen. Jeg skal definitivt lese Gravrøys. Har forsøkt og forsøkt både med han og med Nesbø, får det bare ikke til. Men alt til sin tid kanskje? Noen ganger føles det nesten som et press dette med påskekrim.
  Har du skrevet noe om Alberte og Jakob?

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt til sin tid;-) Eg har ikkje skrevet noko om Alberte og Jakob ennå, tar det i kveld eller seinare i veka:-)

   Slett
 4. Høres ut som du har hatt en drømmepåske :) Ebokbib må jeg virkelig prøve ut altså, det høres ut som en supersmart oppfinnelse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er verkeleg supersmart! Eg har skrevet eit innlegg om det: http://serieavhengig.blogspot.no/2014/04/oppdatering-av-ebokbib.html

   Slett
 5. Du har lest mye.:) Jeg rakk å lese Før du døde av Grebe og Treff (svensk krim), Mapuche av Caryl Frey (thriller) og lest nesten halve Uperfekt av Brene Brown. Jeg leste de 100 første sidene av Gapestokk av Monika Yndestad på toget hjem fra Bodø i går.. Selv om jeg leser mye krim ellers, må det være krim og spenning i påska.
  Hvordan likte du Godtnokfordesvina? Jeg leste den for noen få uker siden og likte den veldig godt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har fått ein liten krimoverdose, så nå blir det noko heilt anna framover:-) Mapuche har eg notert meg, fleire som har lest den har eg sett. Karete hadde ein liten parentes lenger oppe i kommentarfeltet om det blir litt press dette med påskekrim? Eg syns muligens det, det er jo rett før påske alle krimbøkene kjem ut og diverse. Kva syns du?

   Eg har tenkt å skrive om Godt nok for de svina, men så langt har eg ikkje kome ennå. Den var interessant, men eg følte fleire gonger at eg ikkje var i målgruppa...

   Slett
 6. Godt å se at jeg ikke var den eneste som slet med George Smiley. Den første boka erklærte jeg for nesten uleselig, den andre gikk litt bedre, og den tredje fløt. Men jeg er ikke imponert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har ikkje lest den tredje ennå, men eg er enig med deg at den første var uleselig, og den andre litt betre. Eg er spent på korleis eg reagerer på den tredje;-)

   Slett