Søk i denne bloggen

torsdag 29. januar 2015

Bok: "Unnskyld"

Forfatter: Ida Hegazi Høyer (f. 1981)
Utgitt: 2014
Format: Ebok frå ebokbib, 222 sider
Forlag: Tiden

Ida Hegazi Høyer er med sin tredje roman nominert til bokbloggerprisen 2014. Tidlegare har Høyer gitt ut Under verden (2012) og Ut (2013).

Unnskyld handler om ei ung kvinne som møter ein ung mann, og det går ikkje lang tid før dei flytter saman. Samlivet er rosenrødt, og dei kan ikkje tenkje seg å vera vekke frå kvarandre for lenge. Den unge kvinna fortel om sin jobbkvardag i ein barnehage, medan den unge mannen er på jobbjakt. Etter ei stund blir det fortalt at han er konduktør for NSB. Dei skaffer seg hund, og det er den unge mannen som er mest opptatt av hunden, ho slepper nesten ikkje til. Dei møter sine respektive familier, men mannen er veldig privat, og vil nødig snakke om familien eller vennene sine.

Etter kort tid kjem det for ein dag at alt er ikkje slik det skal vera. Spørsmåla hagler inn om alt frå venner til jobb, men kor mykje har ein eigentleg krav på å vite i eit forhold? Kva er sanning, og kva er løgn i samlivet mellom den unge mannen og kvinna? Oppgjerets time kjem, og det er ikkje lite som kjem på bordet.

Unnskyld las eg på nokre timar, men den sit ennå i kroppen og hovudet. Det er ein kort roman på knappe 200 sider, men den har mange lag. Historien driver deg fram, og du sit igjen med ei kjensle om korleis eit parforhold kan gå over styr kun på grunn av enkle løyndomar. Høyer skriver rått og brutalt, og Unnskyld får meg til å ville lese meir av forfattaren. Anbefales!

XOXO

8 kommentarer:

 1. Jeg har akkurat hentet denne hjem fra biblioteket, men så kjente jeg at jeg ble litt usikker om jeg skulle lese den nå eller vente til samlesingen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Samlesing er eg så dårleg på, spesielt nå når eg har fått heim dei fire bøkene på kortlista som eg ikkje har lest. Eg kunne sjølvsagt ha venta til februar med å publisere, men det fins jo allereie mange anmeldelser av boka ute i bloggosfæren ;-)

   Slett
 2. Jeg har lest de tre bøkene forfatteren har gitt ut og hun har en særegen stemme og skriver godt, det har hun gjort hele tiden og samtidig syntes jeg at hun har utviklet seg, i hvert fall har jeg likt bøkene hennes bedre og bedre. Ser frem til å lese denne igjen selv om det ikke er så veldig lenge siden jeg leste den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at ho har både behaldt stemma si og utvikla seg :-)

   Slett
 3. Så kjekt at du likte den. Jeg blir glad hver gang jeg ser at noen har lest og skrevet om boken, for dette var en av mine favoritter i fjor. Ønsker deg en strålende helg Elida!

  SvarSlett
 4. Ja, dette er virkelig en roman som setter seg fast i kroppen! Svært sterk og ubehagelig- men så utrolig god! Jeg er så glad for at du likte den, Elida :-)

  SvarSlett
 5. Jeg sleit veldig med boka. Definitivt ikke ei slukebok for min del, og vil være forsiktig med hvem den faktisk anbefales til. Har skrevet noe om dette på egen blogg.

  SvarSlett